CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De 5 leukste bars in Brussel voor studenten

Brussel is een kosmopolitische stad waar enorm veel te beleven valt. Verschillende wijken lopen over van coole events, parties en concerten. Brussel is dan ook dé hang-out voor iedere student. We gingen op zoek naar de vijf leukste bars in onze hoofdstad. Spring op je fiets en ga mee op ontdekking!

 

Foto (c) Bram Tack

Beurskafee & Rooftop Terrace

We beginnen in het centrum van de voetgangerszone. Je kan in de Beursschouwburg niet enkel terecht voor concerten en performances, van 21 mei tot 11 juli stellen ze tijdens 'OUT LOUD!' ook hun prachtige rooftop terrace open voor het grote publiek. Met zicht op de zon en de zon op het gezicht, kan je van woensdag tot zaterdag genieten van films, live gigs en drankjes aan de bar. Dit jaar is het dankzij pop-up restaurant AUB-SVP ook mogelijk om een hapje te eten, en 's avonds kun je dansen op de muziek van cutting edge dj's.

A. Ortsstraat 20-28
 

 

Au Daringman

Au Daringman is een legendarisch bruin café, ideaal om in de late uurtjes toe te komen. In 2012 is deze plek nog door The Guardian nog uitgeroepen tot een van de beste cafés ter wereld, maar ze is gelukkig niet overstroomd door Spotted-by-locals-aanhangers. Je kan er evengoed leden van de Brusselse crew STIKSTOF als nationale trots Arno tegen het lijf lopen. Goedkope pintjes in een kleine, gezellige spot, met een typisch Brusselse no bullshit sfeer. Hier worden onze twee landstalen door elkaar gesproken, normal quoi. En zou het geen goed zijn om het Gageleers als vierde landstaal in te voeren? Het doet er niet veel meer toe op het einde van een lange nacht: on se comprend. 

Vlaamsesteenweg 37
 

 

Bar Bravo

Bravo bestaat nog niet zo heel lang, maar het is snel een vaste waarde geworden voor jazz cats en night crawlers. Gelegen op het einde van de Dansaertstraat, op een steenworp van het wereldberoemde Molenbeek, is dit dé spot voor jazzliefhebbers. Bijna dagelijks kan je in de kelder luisteren naar concerten en jams, waar zowel studenten van het conservatorium als gekende namen uit het jazz-circuit hun muzikale ziel komen uitleven. Indien nodig staat er een ti'punch (met rum) klaar om de dorst te lessen, de keuken is kiplekker en op de binnenkoer kan je tot in de late uurtjes rustig buiten chillen. Een tijdje geleden ging een auto iets te kort door de bocht, waardoor hij op zijn dak terechtkwam, netjes geparkeerd in de straat voor Bar Bravo. Om maar te zeggen: hier gebeuren soms dingen. Met de fiets heb je gelukkig niet dat soort problemen, maar toch: don't drink and drive 

Aalststraat 7
 

 

Brasserie Verschueren

Nog steeds op de fiets? Dan gaan we een beetje moeten klimmen, buiten de vijfhoek, richting Sint-Gillis. De Parvis wordt steeds populairder bij artiesten, bobo's en werklozen, maar om de authentieke sfeer op te snuiven, moet je naar Brasserie Verschueren. De "Versku", zoals de Franstaligen deze plek noemen, is een joviaal café waar je nog voor 2 euro een pint kan kopen terwijl je de krant leest of gewoon de buurt observeert. De ideale plek voor een ochtendpint of een koffietje 's avonds - al kan het natuurlijk ook omgekeerd. Donderdag is het wat drukker, aangezien de markt het hele plein inpalmt, maar er heerst elke dag een gezellige activiteit die een beetje aan Parijs doet denken. Het geroezemoes op het terras is ideaal om rare vogels te spotten. Maar heb geen schrik van de vele Fransen die in dit deel van Brussel hun hart verloren hebben, en relax gewoon... je hoeft niet elke dag trendy te zijn. "Garçon, une baguette!"

Parvis Sint-Gilles 11

 

Green Lab

Nog verder verwijderd van het centrum, maar zeker de moeite waard én vlakbij de campussen van ULB en VUB, is het hippe Green Lab. Aan het einde van de Louizalaan, op een steenworp van het Terkamerenbos, kan je in deze industriële bar een kopje koffie of een biertje drinken, met een buitenterras als extra bonus. Green Lab maakt echter vooral indruk met zijn gevarieerde kaart, met meer dan 200 verschillende soorten Gin en Absinthe cocktails. Er worden regelmatig concerten, jamsessies, filmvertoningen en muziekquizzen georganiseerd, en het team achter de bar verdiende hun strepen bij Délirium Café en Madame Moustache. Perfect voor een eindeloze apero na een (her)examen. En als het niet meer lukt om met de fiets naar huis te geraken, dan is de tram vlakbij. 

Louizalaan 520

 

Hiermee is het nu wel duidelijk dat Brussel een fantastische stad is om er je studentenjaren te slijten. Voor meer info over studeren in onze hoofdstad kan je terecht op de site van be a student, be brussels.All new articles