CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De Vlaamse Rap Awards door de ogen van Droge Piet

Voor de stakkers die er niet konden bij zijn de op de Vlaamse Rap Awards 2016, deelt gastblogger én host van de avond Piet Drogenbroek aka Droge Piet met ons zijn eigen sappig verslag. 

Foto door NFrame, tekst door Piet Drogenbroek.
 

De Vlaamse Rap Awards zijn terug motherhugers! Vrijdag 25 maart stroomde De Casino in Sint-Niklaas vol om hiphop van eigen bodem te vieren. De crème de la rijm van ons bescheiden vlakke land samen in de building, backstage en op het podium. Eerlijk? Het was een geslaagde en gezellige avond en minder blank dan de Oscars. Ik kan het weten want ik heb heel het circus vanop het podium gevolgd. Een dikke shout out naar de organisatie, de artiesten en het publiek. 

Ik zal het u zeggen zoals het is: de avond begon “shaky". Dan bedoel ik niet de breakdancers, maar de technische mankementen tijdens het uitreiken van de eerste award: geen geluid, enkel krekels in de achtergrond... Hugo De Rocker krijgt stress. Fuck it! Dat maakt ons niet uit, kan gebeuren. CJ Calvin en Daniël Busser nemen het podium over, het publiek zwelt aan en de sfeer zit er in. Ondertussen is alles geregeld en een brave ziel geeft mij een Cuba Libre. Bam, we zijn vertrokken. 

De meeste awards werden uitgereikt door hiphopartiesten. Gasten zoals Red’Ang en Vermeiren of NoMoBS maken daar een kunst van. Er waren ook belangrijke personen om prijzen uit te delen: Sven (De Coninck, red.) van Chase, een lokale tattoo chick en een welgevormde dame van Temptation Island. Showbizz swag oh jawel. 

Den Tourist viel, zoals je mag verwachten, zwaar in de prijzen (beste track, beste release, beste artiest). Verdiend. Net als een aantal andere winnaars kon de beste man er zelf niet bij zijn. Dat zorgt altijd wel voor een beetje droogte op het podium, maar geen stress, er waren filmpjes en enthousiaste plaatsvervangers. Winnaars die er wel waren zoals $oul'art (rookie of the year) en Uberdope (beste groep) brachten de nodige vibes die ze nadien ook knalden in hun optredens. 

Cool dat zoveel artiesten hun ding konden doen. De verschillende stijlen en provincies waren present. De originaliteit van Brihang, de energie van NoMoBS en ‘Eén minuut stilte’ van Fatih waren voor mij hoogvliegers van de avond. Ook gasten die ik nog niet kende zoals No Exp. en BRINGHIM (check zijn nieuwe clip 'Pendulum') konden overtuigen met een strak optreden en meeslepende sound. Als je Vlaamse rap wil boeken, kom volgend jaar naar de Vlaamse Rap Awards! Wij hebben talent en we willen optreden.

Het was allemaal liefde en goede vibes, geen gezeik geen gehaat. Van mij hadden Penny (beatmaker) of BNFT (video) ook in de prijzen mogen vallen, maar hey, ieder zijn of haar gekleurde mening. De awards waren verdiend en de sfeer was ontspannen. Een extra big up naar de dj en de enthousiaste zottekes vooraan.

Het was lachen om met een groot deel van onze scene samen te komen. A beautiful thing indeed. Chase, Hugo de Rocker, heel Sint-Niklaas: merci mannen. Volgend jaar opnieuw! Geef me een belletje, schrijf die cheque en ik kom met plezier terug hosten.

Meer sfeerbeelden van de show vind je in het album op onze Facebook-pagina.

 

Check ook:
Dit zijn de winnaars van de Vlaamse Rap Awards!All new articles