CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Alles wat je moet weten over de 10 genomineerden voor ‘Beste Artiest’ bij de Vlaamse Rap Awards

De stemming voor de Vlaamse Rap Awards is volop bezig. Maar misschien ken je niet alle genomineerde artiesten van dit jaar. Chase helpt je een handje. We stellen je de 10 genomineerden van de categorie ‘Beste Artiest’ voor. Check waar ze het afgelopen jaar mee op de proppen kwamen en stem op jouw favoriet!


Brihang

MC en beeldhouwer, Brihang, engageerde zich in 2015 voor de ‘Oe Is ‘t ’- campagne en schreef het gelijknamige nummer om iets te doen aan het hoge zelfmoordcijfer in West-Vlaanderen.

 

Tourist LeMC

De Antwerpse rapper en verhalenverteller, Tourist LeMC, releasete z’n tweede album ‘En Route’. In 2015 speelde hij zowat op elk Vlaams podium.

 

Fatih 

Fatih bewees in 2015 z’n skills met z’n track ‘1 Minuut Stilte’ . Het nummer van de Gent-based rapper werd enthousiast onthaald.

 

Slongs Dievanongs 

Als enige vrouwelijke artiest bewijst de Antwerpse Slongs Dievanongs dat ze ballen heeft. In 2015 releasete de bad girl haar album ‘Goeien Dag’ en de track 'iFoon' werd een echte hit.

Porto

Porto a.k.a. Porthughaze zat absoluut niet stil het afgelopen jaar. Hij releasete de 'PORTOMONEE 2.O €P' en deed collabs met onder andere Pepe en Ice P.

 

Froze

Froze is een gevestigde waarde binnen de Gentse hiphopscene. Hij releasete onder andere de tracks ‘Geen Compromissen’ en 'De Fanfare Van Honger en Dorst' en was finalist bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

 

Ice P

In afwachting van ‘Trouwen met de streets’ dropte Ice Pili Pili al veelbelovende tracks. Samen met AJ vormt hij het Antwerp Finest-duo dat hun debuutalbum ‘The Lost Diamond’ releasete.

 

Pepe

Pepe van Eigen Makelij werkte volop aan z’n debuutalbum ‘Planeet Pepe’ en releasete met Eigen Makelij de plaat 'Vol. VII'.

 

Lerr

​In 2015 blikte Lerr z’n album 'Kwintessens' in. De Gentenaar gaf samen met Doc ook het beste van zichzelf tijdens de Chase Verses.

 

Samoerai

​Samoerai werkte afgelopen jaar z’n ‘Versificoatie - Me Werkplekke’ af. Voor verschilende tracks werkte de West-Vlaamse MC samen met legendary DJ Grazzhoppa.

 


Stem nu voor de Vlaamse Rap Awards 2016All new articles