CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De drie beste games van de afgelopen maand

De koude wintermaanden mogen dan wel bijna voorbij zijn, de redenen om binnen te blijven en te gamen zijn dat nog niet. Februari bracht een aantal topspellen die je in een vingerknip aan je computerscherm doen kleven. Maak je dus maar klaar om binnenkort te zeggen: "Buitenkomen? Wat is dat weer?"

 

Far Cry Primal

Releasedatum: 1 maart 2016
Genre: survival, indie, avontuur

Iedereen droomt er wel eens van om in de oertijd te leven. 'Far Cry Primal' laat die droom maar al te graag uitkomen. In dit spel duik je terug naar het ontstaan van de mensheid, waar je de survival of the fittest moet zien te overleven.

'Far Cry Primal' heeft een perfecte balans tussen realisme en fictie. Zo worden de jachtmanieren van alle dieren realistisch uitgebeeld: honden stalken hun prooi en proberen ze moe te maken, terwijl jaguars in één klap hun slachtoffer doden. De makers voegen daar nog spannende actie en een emotionele verhaallijn aan toe. Kortom: het ideale spel voor elke survival- en actieliefhebber!

 

Layers of Fear

Releasedatum: 15 februari 2016
Genre: horror, indie, avontuur

Hoe ver zou jij gaan om jouw meesterwerk te maken? Alleszins nooit zo ver als de geesteszieke kunstenaar in 'Layers of Fear'. De makers van dit spel lanceerden vorig jaar al een voorlopige versie van deze horrorgame en sinds kort kun je het volledige spel op Steam kopen.

'Layers of Fear' geeft je de horrorervaring van je leven. Je belandt in de walgelijke en brutale hersenkronkels van een gekke schilder. Elk hoekje van zijn huis wordt omgetoverd tot een ware hel. De game kruipt in je hersenen en maakt er een echte nachtmerrie van. Wie een horrorspel zoekt die je nachtrust enkele dagen kan verstoren, zit hiermee helemaal goed!

 

Firewatch

Releasedatum: 9 februari 2016
Genre: avontuur, indie

In 'Firewatch' word je in de afgelegen bossen van de Amerikaanse staat Wyoming gedropt. Jij bent Henry, een al wat oudere man die een job als bosbrandtoezichter aannam om van zijn hectische leven te ontsnappen. Wat op het eerste gezicht lijkt op een saaie job, verandert al snel in een kat-en-muisspelletje. Niets is wat het lijkt in dit van de maatschappij afgezonderd wereldje. 

'Firewatch' vertelt een emotioneel verhaal dat recht uit het leven gegrepen is. De vertelling daarvan doet je denken aan een diep gesprek over een glas wijn: zo intiem dat het je in je ziel raakt. Voeg daar nog de prachtige omgeving aan toe en je bekomt een game waarvan je hoopt dat ze nooit zal eindigen. All new articles