Eerste hiphopmarkt in Gent

Op vrijdag 15 januari vindt de eerste editie plaats van de Hiphopmarkt in het JOC van Gentbrugge (Claragoed 1 - 9050 Gentbrugge). Een uniek concept, bedacht door Céderik Goossens van Hiphopstraatgebeuren

Hoe ben je op dit idee gekomen, Céderik?
Op een gegeven moment begonnen we, op de wekelijkse cyphers van Hiphopstraatgebeuren, hiphopkledij en andere hiphopspullen aan te bieden voor een vrije bijdrage. Mensen konden dus geven wat ze wouden. Dat is belangrijk voor ons omdat we een laagdrempelige organisatie willen zijn waar iedereen terecht kan, ook zij die het financieel niet gemakkelijk hebben. Daaruit is het idee van Hiphopmarkt ontstaan waar spullen ook voor vrije bijdrage, maar evengoed te geef, te ruil of te koop zullen worden aangeboden. 

Het lijkt me niet makkelijk om zoiets op poten te zetten, en al zeker niet alleen. Wie is er allemaal bij betrokken?
Niet lang nadat het idee bij me opkwam, ben ik andere mensen uit de hiphopwereld beginnen aanspreken. Pieter van Rauw en Onbesproken zag het meteen zitten. Daarna volgden Barry van HardHorig en De Hossel, kledingmerk Negenduust, Phatmark Collective en zelfs een beginnend kledingmerk uit Mechelen, Ténawies.

Wat mogen we verwachten op deze eerste editie?
We hopen een divers aanbod te hebben op 15 januari, gaande van muziekdragers als platen, cassettes en cd's, tot kledij en andere merchandise zoals stickers, buttons, promomateriaal (bvb. posters van legendarische shows etc.) maar ook studiogear en alles daartussen. Alles voor de hiphopliefhebbers en fans, maar ook voor producers, managers, bookers... Iedereen met een hart voor hiphop zal er zijn ding kunnen vinden.

En de plannen voor de toekomst?
We willen er een maandelijks event van maken, telkens op de derde vrijdag van de maand. De tweede en derde editie vallen op vrijdag 19 februari en vrijdag 18 maart. Naarmate we verder evolueren, willen we een hiphopbeurs opzetten in een grotere zaal waarbij we dan ook masterclasses beatbox, rap, graffiti en  breakin'  willen organiseren.

Mooie plannen! Wij komen alvast een kijkje nemen.

Ook een gratis standje op HiphopmarktMail dan naar hiphopstraatgebeuren@gmail.com


 All new articles