CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Eerste namen Reggae Geel 2016

Reggae, dancehall en dub-liefhebbers verzamelen elk jaar opnieuw op één van de gezelligste festivals van het land onder gezapige wolken en een felle augustuszon om de crème de la crème van de soundsystem culture te komen bewonderen, of gewoon in een tentje of onder een boom te blijven hangen en alles op zich af te laten komen natuurlijk. Reggae Geel maakte zonet de eerste namen bekend: een evenwichtige selectie om vingers en poten bij af te lekken. Ziehier een kleine introductie zodat je deze zomer niet met de mond vol tanden staat in een relaxte maar hevig meebrullende menigte. 

 

Ky Mani Marley & Gentleman

Ky-Mani Marley is de zoon van Bob Marley en heeft als enige Marley bekendheid verworven als zanger én als acteur voor onder andere zijn rol in de film Shottas. Hij treedt samen op met de grootste reggaester van Europa, Gentleman, waarmee hij onlangs een nieuwe album heeft opgenomen. Het album wordt deze zomer uitgebracht net voor het festivalseizoen en op Reggae Geel zullen zij dit exclusief samen live op de Main Stage brengen.

 

Lee 'Scratch' Perry

Sommigen noemen hem een genie. Anderen zijn dan weer overtuigd van ettelijke psychologische aandoeningen. De brandweer vraagt dan weer om een gerichte omkadering om gevaar voor eigen leven te vermijden. Maakt niet uit vanuit welk perspectief je hem beschouwt, feit blijft dat Lee 'Scratch' Perry als producer een grote invloed had op de weg die reggae heeft afgelegd. Zie iconische albums als 'Blackboard Jungle Dub', 'Super Ape' of 'King Tubby Meets the Upsetter at the Grass Roots of Dub'. Lee 'Scratch' Perry zal optreden met de Belgische backing band “Pura Vida”, waar hij onlangs een album mee opnam.

 

Junior Reid

Junior Reid verdiende zijn strepen bij Black Uhuru, waar hij de ongelukkige taak kreeg om eind jaren '80 Michael Rose te vervangen. Die droom duurde niet lang maar als solo-artiest bracht hij naast contemporaries als Barrington Levy, Half Pint en Ninjaman enkele van de meest bekende '90s dancehall platen voort. One blood. ONE BLOOD. ONE BLOOOHOOOD!!

 

Tarrus Riley

'Gimme Likkle One Drop' was één van die feel good meezingers die je op elk moment van de dag wel ergens op de wei of de camping in de verte kon horen schallen uit een speaker of gesmeerd strottenhoofd. Na 6 jaar komt Tarrus Riley terug thuis op Reggae Geel.

 

The Hempolics

Op het kleinere Yard-podium zal u The Hempolics kunnen meepikken, zogenaamd de beste band van de UK, ook al weet nog niemand dat. Dit is sowieso een van de minder bekende acts waarvan we aanraden dat u deze zeker niet mist, want hun live-reputatie is al jaren niet te evenaren. 

 

Check ook:
Pukkelpop dropt nieuwe namenAll new articles