CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Elisa Mol verkoopt haar witte sneakers als zoete broodjes

Na haar secundaire school trok ze voor een jaar naar Firenze om er schoen- en accessoireontwerp te studeren. Nu, drie jaar later, leidt Elisa succesvol een eigen zaak met haar eigen sneakermerk Fiamme en accessoirelijn Frilles.

Dit artikel verscheen eerder op BILL. Tekst door Famke Pauwels.

 

Hoe ben je op het idee gekomen om zelf sneakers te gaan ontwerpen?

Ik kom uit een gezin van zelfstandigen en ik ben opgegroeid tussen de schoenen. Het kriebelde al snel om zelf iets te beginnen. Sneakers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld, maar ze missen vaak kwaliteit. Ik ben op zoek gegaan naar de perfecte balans tussen het comfort van een leren schoen en het uitzicht van een stoere sneaker.
 

Die kwaliteit, wat betekent dat voor jou?

Mijn sneakers worden met de hand gemaakt door een klein familiebedrijf in Italië. Ik ben van begin tot einde ook betrokken bij het gehele proces: van ontwerp en materiaalkeuze, tot verpakken en versturen. Ik doe het allemaal zelf.

 


Waarvoor staat Fiamme?

Fiamme is Italiaans voor vuur. Ik ben gefascineerd door vuur, het is hard en zacht tegelijk. Je kan het op verschillende manieren bekijken, een beetje zoals mijn sneakers. Een meisje van 13 kan ze dragen en zich ongelofelijk stoer voelen, terwijl een vrouw van 71 ze klassiek kan combineren. Mijn schoenen zijn veelzijdig en toegankelijk voor elke vrouw.

 


Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik heb geen idolen of grote voorbeelden. Ik kijk op naar iedereen die naar buiten komt met iets van zichzelf. Mijn mama en mijn nonkel zijn heel inspirerend voor mij, vanwege hun succesvolle zaak. Maar mijn papa is goudsmid en die inspireert mij ook dagelijks. Ik haal mijn inspiratie uit mijn omgeving en bij mensen die ik ken.
 

Je kan nu stemmen op Elisa met haar project Fiamme & Frilles voor de BILL Awards 2016.All new articles