Elzhi: een trip door Memory Lane

Elzhi begon zijn muzikale carrière in Detroit, in een groep met Dwele en Lacks (The Breakfast Club), maakte een tijdje deel uit van Slum Village en doet sindsdien solo zijn ding. In 2011 gaf Elzhi ons met 'Elmatic' een gesmaakte tribute van Nas’s klassieker 'Illmatic'. In Detroit rapte hij met de besten, zoals Obie Trice, Phat Kat, Guilty Simpson, Royce da 59, J Dilla, Baatin, D12 en Eminem. Deze vrijdag komt-ie naar Brussel, we konden hem strikken voor een kort gesprek
 

Je bent al een paar keer in Brussel geweest, heb je goede herinneringen aan onze hoofdstad? 

Elzhi: Ik herinner me dat het heel hype was, veel energie van het publiek! De zaal en het geluid was echt goed, goede energie in de stad, ook al heb ik niet echt de tijd gehad om iets te bezoeken of wat meer sightseeing te doen. 
 

Waar ben je nu mee bezig, heb je een nieuwe band of is er een soloproject op komst?

Ik ben aan het werken aan een soloproject, Lead Poison, en ik ben druk bezig met alles wat mijn eigen “brand” van hiphop betreft, van merchandising tot stage performance, alles moet strak zitten. Ik wil mijn catalogus verder opbouwen en tegelijk iets nieuws brengen. 
 Kan ik je een vraag stellen over de geruchten die de ronde doen op het internet: er zijn blijkbaar een paar mensen die je project backen op Kickstarter en die nu een rechtszaak tegen jou willen aanspannen omdat de plaat nog niet afgeleverd is? 

Weet je, het is grappig dat je dit vraagt, want normaalgezien worden hiphopartiesten van mijn kaliber niet echt betrokken in die hele internet-geruchtenmolen. Meestal zijn het mainstream artiesten zoals Drake of Meek Mill die met dit soort geruchten te maken hebben! (lacht). Als je op bepaalde websites gaat kijken, zal je over hen ook geruchten horen die niet altijd waar zijn. Het is niet omdat de muziekpers het heeft overgenomen dat het noodzakelijk de waarheid is. De mensen werden gek toen ze dat bericht zagen, maar dat zijn het gewoon: geruchten. 
 

Een vraagje over J Dilla: in Brussel zal je optreden op een event genaamd Memory Lane, heb je speciale herinneringen aan Jay Dee?

Oh man, ik heb er zoveel. Maar een speciale herinnering misschien… is gewoon J Dilla in de studio aan het werk zien. Dat was al speciaal op zich, aangezien hij een meester was in wat hij deed, een wetenschapper zou ik zelfs zeggen - ik heb hem klassiekers zien maken in ongeveer vijf minuten tijd. Een heel fijne kerel… We zouden samen een album maken, maar toen werd hij ziek en ging dat niet door. Maar ik heb crazy herinneringen aan Jay Dee, in de studio, of in de Hip Hop Shop toen ie voor de eerste keer 'Fall In Love' speelde, vers uit de studio. Samen roken, heen en weer rijmen… Dilla was the coolest dude you could ever know. 
 Je kan dit interview beluisteren op de RE:FRESH! Radioshow (98.8 FM Brussel of Mixcloud).

Vrijdag 22 januari treedt Elzhi op in La Tricoterie in Brussel op J Dilla Memory Lane with Elzhi (Det-US) + Ligne 81 (Bx-BE) + Guests DJs.

Op Instagram geven wij twee tickets weg voor deze avond!
1) Volg @chasemusicbe en like deze foto.
2) Tag jezelf en een vriend in onze foto.
3) Repost deze foto met #chasemusicbe als hashtag.All new articles