Fashion Friday: Dégueulasse

Dégueulasse is een merk dat opgericht werd door Narciss Ngaliema (18). We zijn benieuwd hoe dit merk door een jongvolwassene van start is gegaan en dus gingen we het hem gewoon vragen. 
 

Hoe kwam je op het idee kledij te ontwerpen?

Ik wou iets legaals doen waarmee ik geld zou kunnen verdienen. Na lang denken kwam ik bij kledij terecht en door er verder op in te gaan ontstond mijn merk Dégueulasse.


Waarom Dégueulasse? Dat staat toch voor 'goor'…

Ja (lacht) maar Dégueulasse beschrijft ook mijn levensstijl, een beetje vies en warrig.
 

Werk je met iemand samen?

Neen, ik werk alleen maar heb veel vrienden die mij in mijn concept steunen en die zich ook voor mijn merk inzetten zoals ze dat voor een eigen merk zouden doen. Dat is wel leuk!
 

Momenteel werk je dus alleen, maar zie je binnenkort geen bondgenoot zitten?

Ik ben wel van plan om een bondgenoot te zoeken. Er zijn momenteel drie mensen die mij helpen. Ik zal er maar één van uitkiezen, want het is niet makkelijk om met vier verschillende karakters samen te werken aan één merk. Het zou best wel chaotisch worden.


Doe je nog iets anders naast ontwerpen?

Ik rap ook, maar hou het liever buiten mijn merk. Ik zou niet willen dat ik als artiest geassocieerd word met mijn merk. Ik organiseer ook mijn eigen evenementen. Op 30 januari organiseer ik bijvoorbeeld een feestje in Leuven waarop ik Smib en Anbu zal uitnodigen en zelf zal rappen.
 

Werk je voor deze evenementen samen met anderen?

Ja. Ik werk samen met andere jongeren zoals Miché, een vriend van mij. Samen organiseren we het evenement van 30 januari. Een andere vriend van mij, Lars B., die zelf ook eigenaar is van een merk, helpt mij voor de special effects. Andere vrienden helpen mij met photoshop voor een preview van mijn affiches of druk op mijn kleren. Zo weten mijn leveranciers meteen wat ik wil hebben en gaat de productie ook sneller van start.
 

Ik heb gehoord dat je al een paar keer mocht optreden. Hoe voel je je op zo’n moment en waar was dat?

Optreden is wel leuk. Het gevoel dat iedereen naar je kijkt en inspeelt op wat je doet is echt wel wijs. Ik zal sowieso blijven optreden want ik doe het super graag (lacht). Ik heb al in Leuven en in Brugge mogen optreden.
 


Wat is je doel op lange termijn?

(Lacht) Dat weet ik nog niet meteen, maar in eerste instantie wel groter worden; dat Belgische of internationale artiesten met invloed mijn merk dragen.
 

Hoe zou je jezelf omschrijven?

Een gekke, chaotische en slordige jongen. Ik geef geen “fucks” en hou van geld (lacht), maar ik kan wel gevoelig en behulpzaam zijn. Ik ben best een lieve jongen.
 

Vergeet zeker geen kijkje te nemen op de website van Dégueulasse.

 All new articles