CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Fashion Killa - Gangthelabel: “Klassevol en sportief, dat is de perfecte combo”

De boys van Gangthelabel hosten binnenkort de release party van hun debuutmixtape ‘Muzik’, die je hier gratis kan downloaden. Aswin en Dries van Belgium’s Finest, oftwel Gangthelabel, plannen onder meer een collab met Willy Naessens voor de gelijknamige track die op ‘Muzik’ verschijnt. Wanneer Aswin en Dries a.k.a. Kuston en Dro performen, gebeurt dat altijd in een freshe outfit. Maar hoe modebewust is het Gangthelabel-duo en hoe ziet hun kleerkast eruit? Chase sprak af met Belgium's Finest in Heads Or Tails in hun thuisbasis Gent om daar achter te komen.

Foto's door Lo Wie, tekst door Pieterjan Rasschaert.
 

Hoe modebewust zijn jullie?

Aswin: Relatief modebewust. Enerzijds houden we ervan om er nice bij te lopen. Anderzijds speelt fashion ook geen dominante rol in ons leven. Enkel voor speciale gelegenheden durven we wel eens extra swag te doen. We kiezen niet echt een specifieke stijl. Wat we fresh vinden, dragen we. Mixmatchen mag allemaal, het is niet zo dat we op uniforme dingen gesteld zijn.  
Dries: We stellen ook niet per se outfits samen. Meestal dragen we dezelfde dingen. Een trainingsbroek met een shirt en een sweater kan volstaan. Van welk merk dat is, is niet zo belangrijk. Zolang we het nice vinden, is het goed. Swag is ons leven.(lacht)
 

Gaan jullie vaak shoppen?

Dries: Actief shoppen doen we niet echt. Ik weet dat Aswin vooral online winkelt of naar een random winkel gaat en daar alles tegelijkertijd inslaat. Ik shop geregeld in het buitenland. Wanneer ik met mijn ouders op citytrip ga, zoek op voorhand goeie adresjes uit om hier en daar iets te kopen. Je weet dat je die stukken hier niet zo snel zal tegenkomen. Voor de rest doen we vooral online onze aankopen, maar echt winkels afschuimen doen we niet.
Aswin: Inderdaad, we zijn niet echt shoppers. We stippelen nooit een dag uit om kleren te kopen. Als mijn oog op iets valt dat me bevalt, dan koop ik het. Nu zijn er bijvoorbeeld solden. Dat maakt mij echt niets uit. We shoppen heel impulsief.
 


Waar shoppen jullie?

Aswin: Online is dat vooral Nike of Zalando. Daar koop ik wel eens iets, maar over het algemeen schaf ik nieuwe stuff aan bij bijvoorbeeld H&M. Het gaat mij niet om merken, maar of het mij bevalt. Meestal bezoek ik Slam, Cream of Heads Or Tails in Gent.
Dries: Meestal kijk ik op verzamelsites zoals Karmaloop. Al twee jaar op rij bestel ik ter ere van Aswin’s verjaardag iets op Dopechef. Dat is een brand uit de UK. Het is wel dope, maar vaak moet je pieces van bepaalde brands apart bestellen en dat vind ik zonde. Je betaalt veel geld voor dat stuk en dan nog eens die verzendingskosten erbovenop. Doet pijn in de portemonnee.
Aswin: We verdienen ook geen hopen geld, dan zou het dom zijn om meteen veel uit te geven aan dat soort dure shit. Er goed bijlopen is één ding, maar te veel geld uitgeven aan onnodige stuff is iets anders.
Dries: Voor een groot optreden kan het  gebeuren dat ik een paar weken op voorhand wat meer oplet als ik in een klerenwinkel ben. ‘Dat kan ik misschien kopen en dragen tijdens die performance of een videoclip’, denk ik dan.
Aswin: Inderdaad, voor een show of clip durven we wel eens een outfit samen te stellen, maar voor het dagelijkse leven is dat niet nodig. “Clothing, It ‘s part of hip hop”, maar neem het niet te serieus.
Dries: We hebben ook standaard swag. Dus of onze kleren nu van dure merken zijn of niet, maakt niet uit. (lacht) Zoals de Quick-pet die ik nu draag, op zich is die super stupid maar ‘k vind het gewoon cool.
 

Brands doen er dus niet écht toe. Hebben jullie toch een favoriet?

Aswin: Nike vind ik altijd dope. Ze stralen zowel klasse als sportiviteit uit. Dat is voor mij de perfecte combo. Voor de rest hou ik vooral van de basics die ze uitbrengen. Het meeste wat ik draag is eenvoudig. ‘t Gaat mij vooral om het model. We hebben allebei t-shirts en polo’s van Nike. Meestal kiezen we voor eenvoudige kleren met één kleur. Het logo is ook sterk en eenvoudig. Daarom trekt het ons aan. ‘Less is more’ vind ik wel cool. De laatste tijd ben ik ook fan van de petjes van Gooring Brothers. Ondertussen heb ik er al vijf. Er staan altijd heel droge woordspelingen op. Zoals een Ezel in plaats van Ass op je pet. Die ironie vind ik wel wijs. Watch out for it! Die petten komen meer en meer in het straatbeeld. Voordien waren we vooral snapback fans, maar die caps zijn zo geniaal dat we onze smaak hebben moeten herzien.
 


 

Welke accessoires zijn belangrijk voor jullie?

Aswin: Als ik naar buiten ga, draag ik ‘t liefst mijn horloge. Anders voel ik me een beetje naakt. Vraag me vooral niet waarom. Meestal draag ik m’n Palladium sneakers, want dat zijn gesponsorde schoenen.(lacht) Maar we hebben geen nood aan een bandana of zoiets.
Dries: Of het nu een bijzondere gelengenheid is of een doordeweekse dag, neem uw outfit niet té serieus. We zijn geen sneakerheads of high fashion collectors, maar we dragen graag kledij die we zelf cool vinden. It’s just fun.
 

Hoe ziet jullie kleerkast eruit?

Aswin: Ik koop vooral kleren als ik iets in het vooruitzicht heb. Natuurlijk, ik moet er altijd fresh uitzien. Het liefst altijd anders fresh. De laatste jaren verdien ik wat geld door auteursrechten en dat investeer ik dan in coole stuff voor clips of shows. Zo heb ik zo’n zes paar schoenen in m’n kast die ik eigenlijk nooit draag omdat ik die kan gebruiken voor een clip bijvoorbeeld. Dan ben ik tijdens die video terug anders fresh. In mijn kleerkast hangen veel pieces die ik nooit heb gedragen, maar ik kan die gebruiken voor een goeie gelegenheid. Andere kleren slijten bij het wassen, dus die draag ik doordeweeks.
Dries: In mijn kast liggen de meeste gewone kleren opgeplooid. En aan een kapstok hangen de mooiste stukken. Ik haat het wanneer mijn coolste shirts gekreukt zijn.
 


 

Wat moeten we verstaan onder ‘fresh’ en ‘bijzondere’ pieces?

Aswin: Dat zijn niet specifiek bijzondere stukken. Ik wil ze zo lang mogelijk kunnen dragen, dus bewaar ik ze goed. Maar als het moment daar is, zien mijn favoriete pieces er als gloednieuw uit. Ik heb een volledig witte outfit, maar die haal ik nooit uit de kast om te voorkomen dat hij vuil wordt. Ooit heb ik 380 euro voor een paar sneakers betaald. Mijn oog was gevallen op exclusieve Nike’s in bijzonder leer. Die liggen al jaren in de originele doos onder mijn bed. Geen idee wanneer ik die ooit tevoorschijn zal halen, maar ik moest ze gewoon hebben.
Dries: Meestal zijn die favoriete pieces van een fragiele stof gemaakt en daardoor moeten ze voorzichtig behandeld worden. Ik wil niet dat er iets mee gebeurt of dat ze naar rook of drank ruiken na een nachtje in de studio. Het duurste wat ik ooit kocht was een jas van Billionaire’s Boys Club in Luik. Een winterjas met een prijskaartje van 500 euro die tijdens de solden 50% werd afgeprijst. Dat is nog altijd veel geld, dus draag ik die jas al vier jaar. (lacht)
 

Wat is jullie budget ?

Dries: Daar heb ik geen zicht op. Mocht ik het weten, zou ik het teveel vinden.
Aswin: Vroeger liep ik jaren rond met dezelfde shoes. Nu, heb ik schoenen waarvan ik de helft nog nooit gedragen heb. Maar wanneer het moment daar is, heb ik altijd freshe sneakers klaarstaan. De hustle van dezelfde jeans of sweater dragen voor een week ligt nu achter mij. Ik kan combineren, dat is op zich wel een luxe. Maar dat betekent niet dat we veel geld uitgeven. Meestal koop ik m’n shit bij H&M, en dan kan er wel iets cool van een brand bijkomen. Mijn schoenen kosten gemiddeld 140 euro. Daar geef ik veel geld aan uit, maar ik compenseer dat met goedkope shirts.
 


 

Hoe is jullie stijl door de jaren heen veranderd?

Aswin: We zijn een beetje meegegaan met de waves. Ook al proberen we dat zo weinig mogelijk te doen. Vroeger droeg ik strakkere jeans, maar daar ben ik vanaf gestapt. Mijn T-shirts waren korter, etc. Ik kan niet echt echt een woord plakken op mijn stijl. Tegenwoordig draag ik vooral oversized.
Dries: Volgens mij zijn we ook meer ignorant geworden voor stromingen of fashion. Vroeger liepen we er zo proper mogelijk bij. Alles moest juist zitten, hangen of staan. Tegenwoordig doe ik wat ik wil. Als ik mijn pet helemaal retard wil dragen, dan doe ik dat gewoon. We trekken ons veel minder aan van andere meningen.
Aswin: Dat is waar. Tijdens mijn pubertijd heb ik nog eventjes mijn haar gestijld. Iets wat ik nu absoluut niet zou kunnen opbrengen. Vroeger vond ik het belangrijk hoe ik werd bekeken door anderen. Nu zeg ik ‘Take me as I am’.
Dries: Dat is het belangrijkste. Of je nu er vers geschoren bijzit of niet en je, maar straalt uit dat je je comfortabel voelt met jezelf, dan is dat al voldoende. Wees gewoon jezelf, ook naar andere mensen toe.
Aswin: Net omdat we onszelf zijn, heeft men meer vooroordelen. Mensen bestempelen ons op een negatieve manier. Als je bijvoorbeeld bij pseudo-intellectuelen zit met een groot ego is het de max om op te gaan in de rol die ze je aanmeten. Ze weten niet wat ze moeten denken, geniaal grappig.
 

Wie zijn jullie inspiraties ?

Aswin: Niet echt iemand specifiek. ‘Just feel good’, dat is ons motto. Mijn stijl wordt meer geïnspireerd door Lil B en Soulja Boy. Zij lopen er niet per se fashionable bij, ‘but they don’t give a f*ck’. Net als zij, draag ik wat ik dope vind. Natuurlijk, mensen als Kanye West hebben een goeie smaak en zijn altijd fresh as can be. Toch zoeken wij niet naar iemand die te toon zet voor onze kleding. Mochten we nu veel geld verdienen zou er misschien meer aandacht naar fashion, maar dat is voorlopig niet aan de orde. Die vrijheid komt misschien wel, hopelijk.
 

 

 

 

Lees ook:
Fashion Killa - Jonas Cozone: “Hiphop en sneakers gaan hand in hand”All new articles