CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Games & hiphop gaan hand in hand: Part 2

Dat de combinatie tussen games en hiphop een goeie match is, hebben we vorige week al bewezen aan de hand van vijf tracks waarin video game music werd gesampled. Om je te tonen hoe sterk hiphop en de gaming scene elkaar beïnvloeden breien we er nu zelfs een vervolg aan. De coolste en meest creatieve concepten hebben we netjes voor je opgelijst. Check it out en misschien kom jij wel met een nieuwe combo op de proppen?


 

Scatchen met video game sounds
Street Fighter is een iconisch vechtspel dat ondertussen bijna 30 jaar geleden werd uitgebracht. Met de sounds en muziek uit het spel viel volgens Skratch Bastid iets dope te doen. De Canadese dj gebruikt de sound effects uit Street Fighter II in een scratch routine remix. Het resultaat moet je checken!

 

Video Game Rap Battle
De Amerikaan Cam combineert z’n twee grootste passies: video games en muziek. Op z’n YouTube-kanaal kan je de serie ‘Video Game Rap Battle’ terugvinden. In de video’s strijden personages uit games tegen elkaar in een bijzondere rap battle. Deze keer neemt ‘Trevoer Philips’ uit Grand Theft Auto V het op tegen ‘Johnny Gat’ uit Saints Row. Wie maakt volgens jou het meest kans om te winnen? Choose your fighter en check zeker de andere rap battles!

 

 

Rap reclame voor games en consoles
​Begin jaren ‘80 kwam het spel 'Legend of Zelda' uit. Het spel kon gespeeld worden op het legendarische Nintento Entertainment System. Niet alleen de game zelf, maar ook de reclamespots zijn cool. Zo probeerde Nintendo z’n spel aan de man te rappen! Zowel in de VS als in Japan werden de gamers al rappend aangemoedigd om 'Legend of Zelda' te kopen.

 

 

Raps over games
VI Seconds is een rapper uit Detroit die zowat z’n hele repertoire aan games heeft gewijd. Op z’n YouTube-kanaal staan onder andere heel wat tracks waarin hij rapt over een bepaalde game en haar personages. De figuren verwerkt hij ook in z’n zelfgemaakte videoclips. Op z’n album ‘DEMIGOD’, kan je z’n beste game raps beluisteren.

 

 

Video Game Music in de lift
‘Diggin' in the Carts’ is een YouTube-serie van de Red Bull Music Academy. De serie vertelt het verhaal van video game music. Van de eerste sounds en melodietjes tot de eerste echte soundtracks, je komt er alles over te weten. Ook de componisten en artiesten die video game music sampleden komen aan het woord. Want je hoort meer video game music in hiphoptracks dan je denkt!

 

Check ook:
Games en hiphop gaan hand in handAll new articles