CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Halte 24 brengt jongeren samen in de stationsbuurt van Hasselt

Op woensdag 1 juni vond de official opening van Halte 24 in Hasselt plaats. Nee, er werd geen nieuwe halte aan het station toegevoegd. Wel kwam er met Halte 24 een ontmoetingsplaats in de stationsbuurt waar youngsters vanaf nu iedere dag na school terecht kunnen.

Tekst door Katrien Borzée, foto's door Saul Pauls

 

Arktos vzw en de stad Hasselt kwamen met het idee nadat ze hun oor eens te luisteren gelegd hadden bij de jongeren die er dagelijks rondhangen. Uit die bevraging bleek dat het station voor hen niet altijd een veilige plek is en dat er nood was aan een ontmoetingsplaats. Hilde Claes, burgemeester van Hasselt, bevestigde dat ook: “Jongeren zijn voor ons heel belangrijk en zij gaven ons aan dat ze in de stationsbuurt eigenlijk geen plaats hadden om elkaar te ontmoeten. We hebben naar hen geluisterd en zoals je ziet staan we hier vandaag al met het resultaat.”

Vanaf nu kan je dus na schooltijd terecht bij Halte 24. Gewoon om te chillen met je vrienden, nieuwe mensen te ontmoeten, te profiteren van de wifi... Er zal ook steeds een vormingsmedewerker van Arktos aanwezig zijn bij wie je altijd terecht kan met vragen of creatieve ideeën. Er is namelijk nog voldoende ruimte voorzien voor inbreng van de jongeren. Hou je dus zeker niet in als je eens langs gaat!
 

Halte 24

Waar? Frans Massysstraat 24, 3500 Hasselt

Wanneer? ma - di - do - vr van 15u30 tot 18u en wo van 12u tot 14u30

Facbeook? Halte 24

 

 

 

 

 All new articles