CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Happy Birthday, Nike Air

Zaterdag 26 maart viert Nike een belangrijke verjaardag: die van de Nike Air Max. De sneaker werd voor het eerst geïntroduceerd in 1987. Ontwerper Tinker Hatfield haalde inspiratie uit het ‘binnenstebuiten’ Centre Pompidou in Parijs en maakte de lucht in de zolen zichtbaar. Sinds de lancering kent de Air Max een gigantisch succes, dat in de laatste jaren alleen maar gegroeid is – al sprak één Chase-medewerker van ‘lucht verkopen voor gevorderden’. Dit weekend komen er nog een aantal varianten van de Air Max bij. Waarom geen verjaardagscadeautje voor jezelf kopen?

 

Air Max LD-Zero H

Om de verjaardag van de Air Max te vieren lanceert Nike dit weekend drie spiksplinternieuwe ontwerpen. Onze favoriet is de Air Max LD-Zero H, ontworpen door Hiroshi Fujiwara. Lichtjes '70s qua uitstraling en toch modern met de haast volledig doorzichtige zool. Deze reinventions van de LD-1000 in obsidiaan, worden gegarandeerd de eyecatchers van menig streetstyle album.

shop

Nike Air Max 90 Ultra “White/Platinum”

Deze herinterpretatie van de classic Air Max 90 is zowat alles wat je wil voor de komende zomer. Helaas voor jongens, ’t is er eentje enkel voor vrouwen. Toen deze tweede versie van de Max gelanceerd werd in ’90, kreeg-ie net iets meer lucht in de zool dan de voorganger. Deze geüpdatete versie is nóg wat verhoogd, wat ‘m comfy en elegant zou moeten maken. Hoe dan ook, hou ’t proper met deze witte blinkers.

shop

Nike Air Max Zero QS

Tinker Hatfield & co schetsten deze meest recente variant van de Airs al drie decennia geleden maar het duurde tot 2014 to back theory up with practice. Met andere woorden: in de '80s kon je ’t al bedenken, maar nog niet maken. Dat is nu gelukkig anders. Deze versie bestaat in heel wat uitvoeringen (van basic zwart of wit tot alle kleuren van de regenboog). Deze kanariegele (of liever 'zwavelgele') variant kunnen wij best pruimen. Wat jij?  

shop

Blacked-Out Supreme X Nike Air Max 98

Supreme is killing it at the moment. Zowat alles wat het streetstyle brand aanraakt verandert in goud. Een beetje zoals Kanye, maar dan zonder al de tralala. Deze kicks zijn geïnspireerd door de Max’en uit ’97. De originele versie was beïnvloed door de ultra-aerodynamische treinen die toen in Japan over de sporen raasden. De luchtzool die over de volledige lengte van de schoen liep moest daarbij helpen. Of het sneller loopt hangt een beetje van de drager af, maar Yeezus, fly zijn ze zeker.

Helaas, nog niet beschikbaar.

 

Dankjewel, Nike. Dankzij jullie lopen we toch een beetje op wolkjes. Happy birthday!

 

Check ook:
De nieuwe Nike sneakers strikken zichzelfAll new articles