CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Hiphopinvloeden in series en vice versa

HBO, ABC, Netflix en noem maar op. Allemaal netwerken die onze honger naar series een beetje kunnen stillen. Blijkbaar vind je ook een paar hiphopheads terug tussen hun werknemers. Wat dacht je van achtergrondmuziek van Wu-Tang, Mos Def die een religieuze crimineel speelt en een cartoon vol met hiphop vibes? Check dan zeker deze lijst!

The Wire (HBO)

‘’There ain't no back in the day, nigga! Ain't no nostalgia to this shit here! There's just the street, and the game’’. Een van Cheese's - nota bene gespeeld door Method Man - geniale lines in The Wire. In de lange lijst van tracks die in de serie de revue passeren, krijgt Wu-Tang ook een welverdiende plaats. Naast Wu-Tang zijn onder anderen ook Jay Z, Biggie en LL Cool J te horen. The Wire is into hiphop en hiphop is into The Wire. De tracks met referenties naar deze HBO-serie zijn niet meer op één hand te tellen. Eminem smijt zelf wat spoilers in zijn teksten. Wees gewaarschuwd, want hier komt de quote uit zijn track 'Drop the bomb on 'em': ‘’I’m hard as Kenard, the little boy who shot Omar in The Wire’’.

 

Fresh Off The Boat (ABC)

Amerikaanse rapper Danny Brown schreef voor deze serie de soundtrack en na amper drie afleveringen zijn er al een handvol bandshirts van hiphoplegendes gepasseerd op het scherm. Allemaal met trots gedragen door een 11-jarige Taiwanese hustler. De serie is een humoristische no-brainer serie over de familie Huang die hun Amerikaanse droom willen waarmaken in de jaren 90. Hun oudste zoon, hustler Eddie, is geobsedeerd door hiphop en heeft gelukkig ook een hoofdrol in deze komische serie. Lachen terwijl je hoofd bouncet op alle classics die in de serie voorkomen. Niet slecht toch?

 

The Get Down (Netflix)

Deze serie wordt omschreven als een drama/musical. Eerst dachten we hell no, maar de trailer zag er toch veelbelovend uit. Netflix haalt oude bekenden uit Sons of Anarchy en Breaking Bad uit zijn toverhoed en vult dit aan met vrijwel onbekende - op Jaden Smith na - zwarte acteurs. The Get Down gaat over tieners die keet schoppen in New York tijdens de jaren 70. Hiphop staat op dat moment nog in zijn kinderschoenen, maar onder andere de Sugarhill Gang krijgt deze tieners al aan het dansen. Remember Will & Carlton uit The Fresh Prince of Bel-Air? Check zeker de trailer om al in de sfeer te geraken, want het is nog wachten tot 12 augustus voor de première.

 

The Boondocks (Cartoon Network)

Naast Johnny Bravo, The Powerpuff Girls en Dexter had Cartoon Network ook nog een zeer aangenaam avondvullend programma. Denk aan kinderen met een voorliefde voor gangsta rap, straatgevechten, Karl Marx en een zwarte Jezus. Een cartoon voor volwassenen, die niet binnen de categorie van porno valt. Deze serie steekt vol met hiphop quotes, tracks en vibes. Er is zelfs een Hiphop Docktrine: The Official Boondocks Mixtape waarop je tracks terugvindt van onder andere Talib Kweli, Mos Def en MF Doom. De themesong wordt trouwens verzorgd door de Amerikaanse rapper Asheru. Check de video om in de sfeer te geraken.

 

Dexter (CBS/Showtime)

Halftijds werken voor de politie en halftijds seriemoordenaar. Daarom houden wij zo van Dexter, en daarom moest deze serie dus de lijst halen. Truth be told, de enige hiphopreferentie is Mos Def. Hij kruipt in het zesde seizoen namelijk in de huid van een religieuze crimineel. Talent in overvloed!
 

 

Check ook:
Cinéma Sunday: 12 O’Clock BoysAll new articles