CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Lullen met Woodie Smalls over muziek en kleine erecties

Woodie Smalls gaf vandaag een knallend optreden op de Mijnstage op Putrock in Beringen. Hij bracht zoals altijd zijn energieke vibe, goede muziek en zijn hele crew mee. Hij nam even de tijd om voor ons enkele vragen te beantwoorden.

Foto's door: Jeroen Olaerts & tekst door: Melissa Awouters

 

Heb je er zin in vandaag?

Ja tuurlijk, ik ben wel een beetje moe vandaag maar dat is geen probleem.
 

Je komt op verschillende plaatsen in de wereld. Heb je soms heimwee naar huis?

Nee, nog niet. We zijn niet voor een superlange periode naar Amerika geweest, drie weken maar. Als je na drie weken al begint te huilen dan wel, maar ik ben geen baby ofzo. Ik heb geen heimwee gehad.
 

Wat is het meest memorabele moment in je carrière tot nu toe?

Amerika. Dat was fucking crazy, ik wil nu meteen terug gaan. I fucking hate all of this. (wijst rond zich)
 

Zou je het doen als je de kans kreeg, verhuizen?

Tuurlijk, ofcourse. I pack my bags and I am out of here. Het liefst zou ik verhuizen naar Los Angeles. New York lijkt me ook wel tof maar Los Angeles is amazing.
 

Is er zoveel verschil tussen Amerika en hier, België?

Natuurlijk. Muziek daar is crazy. Festivals zijn nooit leeg zoals hier, festivals daar zijn awesome. We waren op SXSW, dat was gestoord. Muziek heeft een eigen cultuur daar en wordt zo hard gedeeld onder de jongeren. Daardoor worden artiesten ook supersnel famous in Amerika. Bijvoordbeeld G-Eazy is superbekend geworden gewoon dankzij de mensen die zijn muziek delen. Het publiek is anders, ik weet zelfs niet hoe ik dat moet uitleggen. It's a different world, je moet het zelf meemaken. De sfeer is daar zo anders, nobody gives a shit. Iedereen is gewoon chill en het is altijd mooi weer... Beautiful, ik hou ervan.
 

Je won ook al heel wat awards, vorig jaar nog de Chase award. Stijgt dat dat succes soms naar je hoofd?

Helemaal niet. Ik blijf altijd mezelf, always.
 

Is er iets wat je absoluut wil bereiken of is the sky the limit?

Ik wil fans hebben in Amerika. Als ik fans heb in Amerika, I’ve made it. Sowieso.
 

Zit er nog wat nieuws aan te komen na je vorige album?

Ja, ik was een tijdje heel hard aan het werken aan een EP en die is nu klaar. We zijn nu volop bezig met de productie om de sound een beetje voller laten klinken en alles qua artwork en video af te werken.
 

Dus we moeten niet meer lang wachten?

Nee!
 

Waar blijf je die inspiratie halen? Ben je nooit bang om op te drogen?

Soms wel. Soms heb ik van die dagen zoals ‘oh shit’, er komt niet superveel uit. Maar op sommige dagen ben ik ook gewoon crazy creative. Dan kan ik 2 à 3 liedjes schrijven op één dag.
 

Je rapt veel over money, weed and bitches. Is je leven ook echt zo?

I do have some bitches and I do smoke weed. Dus ja, waarschijnlijk wel.
 

Ik zie steeds dezelfde gezichten opduiken in je clips en hier ook weer. Wat betekenen je vrienden voor je?

Dat zijn gewoon de gasten waarmee ik ben opgegroeid. Iedereen vraagt altijd achter mijn vrienden maar ik vind dat gewoon kweenie hoe normaal. Als je elke dag bij hen bent en iedereen ziet u overal samen dan is dat normaal want dat zijn je vrienden.
 

Ja tuurlijk, maar sommigen zouden het contact met hun vrienden verliezen. Maar jij blijft toch trouw aan hen.

Ja, sowieso! Waarom zou ik het contact met hun verliezen? Zij zijn mijn friends, mijn buddies. Zij waren bij mij van het begin en waarschijnlijk zal ik ook met hun eindigen.
 

Wat is je eigen favoriete song?

Van mijn oude of mijn nieuwste album?
 

All.

Ik ben mijn oude stuff wel echt beu geworden. Maar ik heb nu een liedje gemaakt ‘Lucky Strike’, dat trouwens binnenkort uitkomt. Oh my god, beautiful.
 

Wat is je favoriete artiest of track van het moment?

Er is een meisje dat in Los Angeles woont, Kali Uchis. Amaaazing. Zij zingt en behoudt echt haar eigen stijl. Haar video's zijn overdreven goed. Zij is iemand die je echt gewoon alleen maar in Amerika kan vinden. Als zij optreedt is dat ook supercool, met prachtige lichten etc. Plus zij ziet er ook gewoon heel dope uit.
 

Een dilemma. Met wie wordt je het liefst vergeleken, met Joey Bada$$ of Tyler The Creator?

Oh shit. Ja eigenlijk, met niemand. Ik wil gewoon mijn eigen ding doen. Mensen vergelijken graag maar misschien moet je eerst meer naar de muziek zelf luisteren voordat je het in hokjes plaatst.
 

Nog iets kort. Volgens de urban dictionary betekent ‘Woodie’ een erectie. Wist je dat?

(Lacht) Serieus? Holy shit! Woodie Smalls betekent dus kleine erectie?
 

Ja eigenlijk wel he?

Holy shit. Hey, ik zei toch dat ik gewoon Woods wilde zijn. Ik wilde niet Woodie Smalls zijn! Ik noemde mezelf overal op social media zo omdat dat ook komt van Biggie Smalls. Maar dat was echt gewoon puur een grap. Er was al een band die Woods noemt en die zijn fucking huge. Zij traden op op Les Ardentes en iedereen dacht gewoon dat ik dat was. 'Hey Woods, ik zie u straks op Les Ardentes!’ En ik dacht ‘oh shit dat ben ik niet’ daarmee dat ik mijn artiestennaam heb moeten veranderen in Woodie Smalls. Spijtig.
 

Ik vind het wel een goede artiestennaam.

Ja dat is wel cool, kleine erectie. Maar ik heb geen kleine… It is not small! 
 All new articles