CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

James Marvel & MC Mota releasen ‘Trump’

Vrijdag 22 april droppen James Marvel en MC Mota, drum & bass goden van eigen bodem, hun nieuwe tune ‘Trump’ online via AudioPorn Records. Verwacht je aan kritische lyrics, energieke drums en een harde levendige bass.
 

'Trump' verwijst natuurlijk naar de mediageile presidentskandidaat Donald Trump, wel vaker het middelpunt van controverse. Wegens zijn haat tegenover alles wat anders is, wordt hij niet geliefd door de meer open-minded people. Nu komt er ook vanuit de drum & bass scene reactie op deze veelbesproken man en zijn ideologie. Artiesten nemen wel vaker maatschappijkritische standpunten in, dat is volgens James Marvel zelfs een plicht. ‘Even to criticise itself’. De kritiek richt zich in dit geval op het kapitalistische economisch beleid van de westerse wereld. Een systeem waardoor de kloof tussen arm en rijk haast ongecontroleerd blijft aangroeien. En zeg nu zelf, wie verpersoonlijkt het beeld van die stinkend rijke zakenman nu beter dan Donald Trump?De cover van de single werd ontworpen door de Italiaanse grafische vormgever Andrea Moresco. Zijn bizarre, buitengewone droombeelden en zijn kritische blik, maakten hem tot the perfect man for the job. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Een kwaadaardige Donald Trump sist met gespleten slangentong terwijl hij aan de haal probeert te gaan met een zak vol geld en de vrijheid van de vrouw. Wie goed kijkt herkent in hem het bekende logo van het ‘Monopoly’-bordspel, verwijzend naar zijn buitengewoon dikke bankrekening. Wie nog aandachtiger kijkt, ontdekt in de knoop van zijn das zelfs een verborgen hakenkruis. Maar niet gevreesd, James Marvel en MC Mota gaan de strijd met hem aan als vuurspuwende dinosaurussen. En als dat niet lukt, hebben ze nog altijd één wapen over: drum & bass.

De 15.000 ravers op Rampage hoorden deze dikke plaat voor het eerst door de luidsprekers knallen. Check deze video als voorsmaakje! All new articles