CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Juju Rogers & Man Of Booom:“Liever live dan in de studio voor ons. Verwacht je aan goede energie!”

Juju Rogers, wiens debuutplaat 'From The Life Of A Good-For-Nothing' eind vorig jaar uitkwam op Jakarta Records, was reeds in Gent op uitnodiging van All Eyez On Hip Hop, maar komt nu naar Brussel als deel van het collectief Man of Booom met Figub Brazlevič en Teknical Development. Op vrijdag 10 juni kan je in Atelier 210 naar GAB Session #1: Juju Rogers + Tek & Figub are Man of Booom, met extra support van Freddy Bracker en het Brusselse Black Moon, Berrykrimi. We stelden Juju enkele rake vragen.

Interview door Peter Beda (Lazy Rebel, Re:fresh/BRUZZ)
 

Je bent opgegroeid in Duitsland, maar je roots liggen in New Orleans. Hoe ga je om met die verschillende invloeden, en wie heeft jou beïnvloed als artiest? 

Juju: Die twee werelden zijn alles wat ik ken, dus ik denk daar niet echt bewust over na. Ik veronderstel dat mijn voorliefde voor gospel en spirituele muziek te wijten is aan het feit dat ze dat soort muziek veel speelden op de Amerikaanse (militaire) radio in Duitsland. Ik luisterde vroeger heel veel naar jazz, pas op mijn veertiende begon ik naar hiphop te luisteren. Dit kan raar klinken, maar een album dat een diepe indruk op me naliet, was 'Tha Carter' van Lil Wayne - die ook uit New Orleans afkomstig is. Ik denk vooral omdat hij filosofie studeerde en hij tegelijk crazy én herkenbare dingen zei in zijn teksten.
 

Er lijken de laatste jaren ongelooflijk veel goede beatmakers uit Duitsland te komen. Welke zijn jouw favorieten? 

Juju: Ah man, er zijn er te veel om op te noemen! Bluestaeb is goed, natuurlijk, daarnaast heb  je mensen als FloFillz, Farhot, Knowsum, Twit One, IAMNOBODI… en Rascal, die is écht de moeite waard, hij maakt meer trappy beats maar als je die nog niet kent, zeker checken! Nu heb ik er waarschijnlijk duizenden vergeten, die allemaal boos gaan zijn! (lacht) 

 

Hoe is de scene daar in Berlijn, hebben jullie onderling veel contacten? 

Juju: Er zijn wel een paar concepten en venues die de moeite waard zijn in Berlijn, er is best wel een scene en avonden waar veel beatmakers en mc’s naartoe komen, zoals Beatgeeks, Backyard Joints, east-west sessions in Panke… Best pik je enkele flyers op als je in Berlijn bent, er gebeurt altijd wel iets. Ikzelf ben eerder een couch potato… ik zit liever thuis te chillen en naar muziek te luisteren met m’n vriendin. 
 

Tek & Figub hebben net 'The Everyday Headnod' uitgebracht, maar je bent dus samen met hen ook Man Of Booom - wat kunnen we verwachten van jullie optreden in Brussel?

Juju: Wel, met het Man of Booom project hebben we enorm veel getourd, net na de release van het album deden we zo’n 40 optredens. Dat is nu weer een tijdje geleden, dus we hebben er zin in, liever live dan in de studio voor ons! Vooral Figub moet je echt aan het werk zien, hij heeft zoveel plezier met de live gigs, beats mixen en af en toe neemt ie de mic. Tek is ook een podiumbeest, en ikzelf ben ik ook niet zo slecht (lacht). Dus ja, verwacht je aan een goede energie!
 

Heb je plannen voor een nieuw soloalbum, na je vorige 'From The Life Of A Good-For-Nothing'?

Juju: Ja, over het vorige album heb ik bijna 10 jaar gedaan, sommige van de teksten waren echt heel oud! Deze keer zal het allemaal iets sneller gaan. Ik ben nu aan het werken aan ideeën en concepten, ik ben er nog niet uit welke richting het precies uit zal gaan maar ik beloof dat het deze keer geen 10 jaar zal duren! All new articles