CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Onze tips voor de minister: steun VK concerts, Muziekodroom en Let’s Go Urban!

Slecht nieuws in cultuurland, nu de adviescommissie(s) van het kunstendecreet hun advies aan de minister hebben vrijgegeven. 302 kunstenorganisaties vroegen geld om hun werking voor de volgende vier jaar te ondersteunen. De commissie nam iedere organisatie grondig onder de loep en velde haar oordeel. Wie een onvoldoende krijgt, verdient het volgens hen niet om gefinancierd te worden. Panic in the building, want een groot deel van de organisaties kan zonder dat geld onmogelijk overleven. Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) beslist in juni over de definitieve verdeling van het budget. 

Klein probleem nog: de rekensom van de commissie komt uit op zo'n 106 miljoen euro, terwijl er momenteel maar 86 miljoen beschikbaar is. Het lijkt onwaarschijnlijk dat er nog een veel groter budget vrijkomt, zeker nu de regering via talloze besparingen op zoek is naar geld om het gat in de begroting te dichten. Dat betekent dat de minister nog meer moeilijke knopen zal moeten doorhakken, maar wij willen hem daar alvast bij helpen.

Wij hopen dat minister Gatz de volgende pareltjes spaart. Don’t take their advice, take ours.
 


Foto's VK concerts: Heleen Declercq.

VK concerts

Bij de preadviezen in februari raakte al bekend dat gemeenschapscentrum De Vaartkapoen, aka VK concerts, nipt onvoldoende haalde. Ook in het definitieve advies staat de teller van de subsidiemeter op nul. We gaven je eerder al de vijf redenen waarom VK concerts volgens ons absoluut moet openblijven. Kort samengevat: rising stars, goede muziek, een chille sfeer én de vaste stek van Chase in Brussel. Liet jij nog niet van je horen? Teken de petitie hier!

 

Muziekodroom

De Muziekodroom, het muzikale hart van Limburg, klopt voor jong én oud. Met een divers aanbod aan artiesten en een energieke sfeer zit het in de MOD altijd goed. Namen zoals De Jeugd van Tegenwoordig, Mr. Critical en Lefto, LTLG, M&T, maar ook Jett Rebel en Enter Shikari passeerden hier al de revue. Jonge lokale muzikanten krijgen er ook de middelen en ruimte om te groeien in hun muzikale vaardigheden. En niet te vergeten, de MOD is de thuisbasis van onze Limburgredactie!
 

Let’s Go Urban

Let’s Go Urban coacht kinderen en jongeren in urban dance, music, media en sports. Van freerunning en tricking tot een cursus 'Urban Dreaming', voor de grote dromers onder ons. Wie je bent, waar je vandaan komt of waar je in gelooft, speelt geen rol. Integendeel zelfs: het weerspiegelt de samenstelling van onze urban societyDe urbanculture beweging LGU werd in 2009 opgericht door de Belgische jongerenactiviste Sihame El Kaouakibi. Haar doel is om de urban youth te stimuleren en engageren, om zo de visie op die nieuwe generatie te veranderen. Want het is nog te vaak hetzelfde liedje met "die jeugd van tegenwoordig".
 

Vind jij ook dat VK concerts, Muziekodroom en Let's Go Urban de steun van de Vlaamse Gemeenschap wél verdienen? Deel deze post dan op de sociale media en laat ook weten waarom jij dat vindt!All new articles