CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

De 5 favoriete mixtapes van Jonas Lion

Jonas Lion stelt ons als gastblogger zijn vijf favoriete mixtapes voor.

Wanneer je net zoals ik een dj bent die zelf geen tracks maakt, ben je veel meer aangewezen op het maken van mixtapes voor je promotie. Jammer genoeg nemen te weinig collega’s de tijd om een degelijke, goed voorbereide mix te maken. Nochtans is het een ideale manier om je eclectische stijl en je technische skills te showcasen. Het selecteren van de juiste tracks is alvast de eerste cruciale fase die veel tijd in beslag kan nemen. Het opnemen gaat ook niet vanzelf: oefenen, oefenen en nog eens oefenen tot je de mix in één keer zonder schoonheidsfoutjes kan vastleggen. Soit, dit zijn vijf mixen van de afgelopen weken en maanden die ik als kleine mix-meesterwerkjes beschouw!
 Jam City - EARTHLY 6

Er zijn echt maar weinig dj’s die ondanks de selectie van totaal verschillende genres toch hun eigen sound weten te creëren. Night Slugs’s Jack Latham a.k.a. Jam City is daar een goed voorbeeld van. Gemoedelijke electronica, alternatieve dancehall versies en tijdloze poprock klassiekers: de meest uiteenlopende tracks vormen een coherent geheel dat echt van niemand anders zou kunnen komen. De vijf voorgaande Earthly mixen en zijn album ‘Dream A Garden’ zijn aanraders voor wie meer wil horen.

Toppers in de selectie:

 • Roy Woods – Get You Good
 • The Smiths – How Soon Is Now
 • Miguel – Adorn (Konshens Remix)

 Klear - Podcast 006 w/ Sam Tiba, SirOJ, FS Green

Sommigen hebben een dikke selectie, anderen hebben strakke skills, maar er zijn maar weinig mixen die een interessant verhaal vertellen. Het concept van deze mix is namelijk een geniaal idee dat perfect is uitgevoerd. Mijn Amsterdamse homeboys van Klear vroegen voor hun zesde podcast aan Sam Tiba, SirOJ en FS Green om alledrie een kleine selectie tracks te maken. Hiermee moest dan iemand anders van het trio aan de slag. Basically kan je deze 1 uur durende mixtape dus onderverdelen in drie hoofdstukken van 20 minuten. Het resultaat is een overtuigende set die perfect slalomt tussen hiphop en house. Af en toe zijn er schoonheidsfoutjes, maar dat voegt in dit geval enkel maar toe aan het coole concept.

Toppers in de selectie:

 • Hamza – La Sauce
 • Mura Masa – Lovesick Fuck (SirOJ Edit)
 • Sfire – Sfire 7Kingdom - FACT X MoMA PS1 Warm Up Mix 8

Wanneer mensen mij vragen welke stijl ik draai, zeg ik meestal iets in deze aard: “alternatieve house stuff met veel hiphop, R&B en dancehall-achtige dingen, maar dan zonder de platte kak”. Daarop krijg ik meestal vreemde blikken. In het vervolg laat ik hen gewoon deze mix van Kingdom horen. Deze producer slash dj slash label-manager is echt 100% mijn ding, rare reggaeton en verrassende DJ edits incluis.

Toppers in de selectie:

 • Sa-Fire – Don’t Break My Heart
 • Missy Elliot & Ja-Z – Wake Up
 • Jidenna – Classic Man

 Rushmore - 100bpm Ballroom Beats

Een goede 5 jaar geleden zette Dubbel Dutch mijn favoriete mix aller tijden online. Het concept was simpel: neem een (op dat moment toch) relatief apart genre binnen de US club cultuur, vertraag alles aanzienlijk met een goede 50% en mixen maar. Het resultaat was een totaal nieuwe sound die letterlijk ongehoord was. Je begint tracks door dit proces echt volledig anders te bekijken. Dit is trouwens een trucje dat de Dewaele brothers ook succesvol uitvoerden met Belgische Bonzai schijven. Het concept is dus niet nieuw, maar de Londense Rushmore laat zien dat hij dit trucje ook onder de knie heeft. In een vierdelige reeks die toepasselijk “100bpm” heet vertraagt hij respectievelijk de genres Ballroom Beats, Baltimore Club Classics, Jersey Club en Footwork. De eerste is mijn favoriet, maar aarzel niet om ze allemaal eens op te zetten. Chopped ’n screwed beats on another level!

 Canblaster - Continue Source Mix

65 totaal verschillende nummers in één 30 minuten durende mix? Dat moet gewoon een totale kakofonie worden denk je dan. Toch slaagt Canblaster er vlot in om alles smoothly aan elkaar te plakken. De selectie (van San Soda en Model 500 tot Tory Lanez, Ryan Hemsworth en zelfs een Final Fantasy soundtrack) en de strakke mixing skills zijn echt on par met elkaar. Zo zijn we dat gewoon van Canblaster en zijn maatjes Sam Tiba en DJ Slow, beide heren wiens mixen je altijd onmiddellijk moet opzetten als je ze ziet passeren op je timeline. Even niet opletten en je hebt tien tracks gemist!

Toppers in de selectie:

 • Jean Michel Jarre - Geomerty of Love (Canblaster Edit)
 • Canblaster - Encore DX
 • Brandy & Monica - The Boy is Mine (Club cheval remix)

 

Lees ook:
Denzel Curry’s 5 favoriete tracks van het momentAll new articles