CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Van kauwgumkunst tot woelige woordbattles op de Nacht van de Toekomst in Brussel

Sinds 2009 is er de jaarlijkse Nacht van de Arbeid in Gent georganiseerd door Curieus. Dit jaar hebben ze besloten het iets anders aan te pakken en geven ze nieuw talent een kans op hun avond. Deze activiteiten gebeuren in het kader van Nacht van de Toekomst. Met vier edities zien ze het dan ook grootser dan ooit. Hun vaste stek in Gent hebben ze al gehad en Antwerpen en Roeselare zijn ook al aan de beurt geweest. Binnenkort is het dus tijd voor hun laatste stop in onze mooie hoofdstad Brussel. Op vrijdag 3 juni kan je in de Brusselse Beursschouwburg terecht voor een gezonde dosis muziek, performance en andere kunsten.

 

Een opvallende gast wiens werk je al enkele dagen op voorhand kan gaan bewonderen is Ben Wilson. De Britse vijftiger en zijn kunstzinnige uitspattingen kan je gerust in de categorie “buitengewoon” onderbrengen. Het concept is zo origineel en uniek dat hij een cultstatus heeft bekomen in zijn thuisland. Het is nochtans simpel, de man beschildert al meer dan 10 jaar kauwgum die werd uitgespuwd en platgetrapt op straat. Op een ongewoon canvas dat vaak niet groter is dan enkele centimeters tovert hij in gemiddeld 3 uur de leukste taferelen. Van 31 mei tot en met 3 juni kan je dus maar best oppassen als je op de stoep tussen de Beurs en de Beursschouwburg wandelt. Kijk er uit naar zijn minuscule prentjes en struikel best ook niet over de man zelf als hij druk voorovergebogen bezig is op straat.
 


 

Naast kauwgumkunst heeft Volta nog meer te bieden. Op muzikaal gebied kan je er bijvoorbeeld gaan genieten van de minimalistische elektronica en poëtische teksten van wonderkind Glints en de experimentele deuntjes van STUFF. Als afsluiter werd Poldoore geboekt zodat je je nog tot in de vroege uurtjes kan uitleven op een aangename mengelmoes van oude soul, funk en hiphop met zomerse new school beats. Deze drie artiesten zullen allemaal schitteren in de zilveren zaal.

Voor de liefhebbers van edelmetalen is er naast de zilveren zaal ook de gouden zaal waar een hele hoop staat te gebeuren. Het kunstenaarscollectief BERLIN zal er Bonanza, hun derde project uit de serie Holoceen, voorstellen. Aan de hand van een maquette van de verlaten mijnstad, vijf filmschermen en met een soundtrack van Peter Van Laerhoven worden we opgeslokt in een wereld die zweeft tussen feit en fictie.
 


 

Maar er is nog meer! Naast dit alles wordt er het BK poetry slam georganiseerd en is er Slam the artist waarbij slammers hun krachten bundelen met illustratoren en je mee op stap nemen naar hun fantasiewereld. Op de expo Home street home en Same as it never was kan je respectievelijk de visie van thuislozen op de stad zien en omver geblazen worden door futuristische stadsbeelden. Ten slotte kan je nieuw urban talent gaan ontdekken op het muziekconcours 100% talent.
 

Meer info over het evenement kan je vinden op de website of op het Facebook event.All new articles