CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Nieuw Brussels museum met o.a. werk van Banksy en Invader

Het is zover! Het werd al enkele maanden geleden aangekondigd maar het langverwachte Millenium Iconoclast Museum of Art, of kortweg MIMA, opent eindelijk zijn deuren. Door de pijnlijke gebeurtenissen op dinsdag 22 maart werd de opening van de nieuwe culturele aanwinst in Brussel uitgesteld. Maar nu is het dus tijd om jouw agenda erbij te nemen en vrijdag 15 april met stip aan te duiden. Op de openingsdag kan je vanaf 10u00 tot 20u30 je tegoed doen aan een gezonde dosis cultuur, en dat helemaal gratis. Nadien betaal je slechts 5 euro om binnen te stappen in de wondere wereld van het MIMA. Op de prachtige locatie op de Molenbeekse kanaaloever werd de voormalige Belle Vue brouwerij getransformeerd in een nieuw cultuurcentrum. Naast een museum en de typische museumshop kan je ook lekker eten in het MIMA restaurant en is er de mogelijkheid om te genieten van een prachtig uitzicht vanop de twee panoramische uitkijkpunten.
 

Het doel van het MIMA is om kunst ten toon te stellen die creatieve domeinen openbreekt: een mix van urban culture (graffiti, street art), grafische vormgeving (grafiek, illustratie en design), muziek (punkrock, electro, hiphop en folk), sport (skateboard, surf en extreme sporten), geek en andere kunstvormen (film, plastische kunst, performance, stripverhaal, tatoeage en styling). Dit verhaal van het millennium en de daarbij horende 2.0-cultuur kunnen we terugvinden in acht polyvalente ruimtes verdeeld over vier verdiepingen.

Vanaf vrijdag 15 april 2016 kan je er terecht voor de tentoonstelling City Lights met werk van Momo, Faile, Maya Hayuk en Swoon. Deze tijdelijke exhibition loopt tot 28 augustus dit jaar. Daarnaast zal er ook een permanente collectie zijn met een 40-tal werken die in bruikleen gegeven worden. Onder andere grote artiesten zoals Invader, Banksy, Barry Mcgee, Parra, Blu en BorisTellegen kan je er gaan bewonderen.

Meer info kan je vinden op de website van het MIMA, op hun Facebook pagina en het City Lights Facebook-event.

 All new articles