CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Nieuwe namen en 5 must-sees op WOO HAH!

WOO HAH! Op 2 juli schreeuwt een massa hiphopheads deze woorden, terwijl ze aan het wachten zijn op een van de artiesten die het Tilburgs festival heeft kunnen strikken. Aan de reeds bekende line-up mag je nog vier nieuwe namen toevoegen: Immortal Technique, Kevin Gates, A-F-R-O en Miggs De Bruijn. Dat maakt dat de volledige affiche er tot nu toe als volgt uit ziet: Future, Mac Miller, Young Thug, Action Bronson, A$Ap Ferg, Tyler The Creator, Rico & Sticks, Skepta, Mick Jenkins, Kevin Gates, Little Simz, Immortal Technique, Father, A-F-R-O, Sevn Alias, Woodie Smalls, Smib, Braz, Miggs De Bruijn en Nanah Dae. We lichten er graag vijf must-sees uit voor jullie!

 

Tyler The Creator
Van WOO HAH! naar WOLF GANG! Het masterbrain van Odd Future zal het publiek komen opzwepen. Het Britse dagblad The Guardian noemde hem een misselijkmakende, homofobe rapper. Iedereen die niet uptight is, weet dat Tyler gewoon meerdere vijzen kwijt is. Twijfel dus zeker niet om deze show van begin tot einde op de front row mee te maken. Het feest zal ontploffen wanneer de bom van een track 'Yonkers' door de boxen zal knallen.
 

Woodie Smalls
Het is onze taak om deze jongen uit Sint-Niklaas steeds opnieuw in de spotlights te zetten. Belgium’s finest rapper werd ook in Nederland opgepikt en krijgt support van onder meer zijn Amerikaanse tegenhanger Tyler The Creator. Na zijn debuutalbum 'Soft Parade' gingen er veel deuren open en ook de grote festivals zijn hem niet vergeten. Geef al jullie support aan dit talent en schreeuw de lyrics van ‘Champion Sound’ en ‘About the Dutch’ luidkeels mee!
 

Immortal Technique
Deze Amerikaanse rapper is geboren in Peru en staat bekend om zijn politieke en controversiële lyrics. Dit is hiphop op zijn puurst. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze man al collabs deed met de grootsten op aarde. Denk aan Mos Def, Dead Prez, Public Enemy en zoveel meer. Dit optreden wordt hard. Zeker dit icoon gaan checken!
 

Future
2015 was het jaar van Future. Zijn derde album 'DS2', waar Drake mee zijn stempel op drukte, werd een schot in de roos. Voorlopig zit hij al aan zijn vierde album. Een groot arsenaal aan tracks, waardoor iedereen wel zijn hoofd kan bouncen op een van de beats. Future zal het publiek aan het dansen krijgen en daarom kunnen we hem de autotune wel vergeven. Hij staat bovenaan de affiche te pronken; ga zelf eens kijken of dit terecht is!
 

Rico & Sticks
Hun #OpgezwolleTotNu tour zal Tilburg in nostalgische sferen brengen. Zwolle was 15 jaar geleden het Mekka van de Nederlanse hiphop. Rico & Sticks hebben met de rapformatie Opgezwolle nederhop mee op de kaart gezet en they’re back! Wie weet, brengen ze wel een van hun vrienden van het Top Notch label mee. Ze zeggen het zelf in de track 'Eigen Wereld': "Op zoek naar kwaliteit? Je wordt rijkelijk beloond." Dat belooft!

 

Het Nederlandse hiphopfestival vindt plaats op zaterdag 2 juli. Tickets en verdere info vind je op de festivalwebsite.All new articles