CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Onze top drie games van afgelopen maand

De Lunar New Year Sales op Steam waren voor ons vorige maand het perfecte excuus om spotgoedkoop nieuwe games te kopen. Daarbij ontdekten we drie spellen die elke gamer eens gespeeld moet hebben.
 

Oxenfree

Wanneer Alex tijdens een uitje met haar vrienden met de frequenties op haar radio speelt, gebeuren er plots rare dingen. Haar vrienden lijken uit het niets een voor een te verdwijnen. Wanneer ze hen probeert te redden, lijkt het wel alsof de realiteit haar tegenwerkt. In dit griezelig, indie avonturenspel moet jij Alex helpen om dit mysterie te ontrafelen.

Wat dit spel zo goed maakt, is de storytelling. Deze game geeft je op een unieke manier hints over wat er nu eigenlijk aan de hand is. Door radiosignalen op te vangen, leer je in codetaal beetje bij beetje bij over de mysterieuze realiteit waarin je belandde. Dit verhaal is trouwens zo bizar dat het aan je blijft kleven. Gooi daar nog wat interessante gesprekken met haar vrienden bij en je hebt zo’n boeiend verhaal dat je er meteen verslaafd aan wordt.

'Oxenfree' is zoals een griezelig verhaal dat je vertelt aan een kampvuur. Op het eerste zicht misschien clichématig, maar uiteindelijk zo beklijvend dat je er nachten niet van kan slapen.

 

The Witness

Sommige spellen zijn makkelijk, andere moeilijk, en dan heb je 'The Witness' nog. Van deze game gaan wij echt onze haren uittrekken. In dit spel word je wakker op een onbewoond eiland waar je puzzels moet oplossen. En die puzzels zijn zo goed dat ze je als speler een echte uitdaging geven. Zoek je een leuk spel waarbij je je hersenen moet gebruiken? Wel, dan zit je bij 'The Witness' helemaal goed!

 

Don't Starve: Shipwrecked

Game-ontwikkelaar Klei Entertainment lanceerde in december het nieuwe uitbreidingspakket 'Shipwrecked' voor hun game 'Don’t Starve'. In dit uitbreidingspakket moet je zo lang mogelijk zien te overleven op een onbewoond eiland. In tegenstelling tot de orginele game, spelen de makers in 'Shipwrecked' met felle kleuren. Dat maakt de cartoonstijl van het spel nog mooier dan ze oorspronkelijk al was.

'Don’t Starve' is ook een van de moeilijkste survivalgames die de game-industrie je kan aanbieden. In 'Shipwrecked' doet Klei Entertainment daar nog een schepje boven op. In plaats van al je benodigdheden op één vast land te vinden, moet je nu van eiland tot eiland varen. Dat maakt het spel vooreerst nog uitdagender en bovendien breekt het de sleur die je anders als speler ervaart. 'Don’t Starve' – dat in 2013 uitkwam – begon na al die jaren wel wat monotoon aan te voelen.

Je kan deze game vergelijken met de 'Fallout' serie: keer op keer is het hetzelfde, maar toch net niet. Klei Entertainment behield in deze uitbreiding de sleutelelementen die 'Don’t Starve' geweldig maken, maar toch voelt 'Shipwrecked' door subtiele nieuwigheden aan als een compleet nieuw spel. Een aanrader voor elke survivalliefhebber!  

 

Lees ook:
Vier gamevloggers die je zeker eens moet checken op YouTubeAll new articles