CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

People of KPM

KPM cup, hét skate-event van het jaar, was een absolute must voor zowel skaters als niet-skaters. Terwijl de skaters hun best deden om de KPM cup titel te bemachtigen, kwamen diegenen die niet zo vertrouwd waren met een skateboard ook graag een kijkje nemen. Je kon er vol spanning en verbazing kijken naar de deelnemers in actie, even bekomen in de chill ville en dansen op de live muziek van bandjes en dj's. Wij waren enorm nieuwsgierig naar wie we tegen het lijf zouden lopen op deze achtste editie. We present you: the people of KPM.

Foto's door Elien Ruts

 

Lola en Melanie

Tussen alle jongemannen viel Lola (rechts op de foto) meteen op tussen de massa. Ze sprong er onmiddelijk uit toen we haar met volle concentratie en zelfzekerheid zagen skaten in het park. Ze ging haar vriendinnetje Melanie (links) halen voor het interview. De girls skaten al een klein jaartje bij Niña skateboarding club en zijn onafscheidelijk. Hoewel ze beiden heel enthousiast waren om te skaten voor het grote publiek, dropen de zenuwen ervan af. Melanie zou graag in de voetsporen willen treden van haar grootste idool, Younnes Amrani, en daar is ze sinds KPM cup al een stapje dichterbij dankzij haar tweede plaats bij de min-15-jarigen. 

 

Kevin

'Kevin van Overpelt' is beginnen skaten vanaf het moment dat er in zijn gemeente plaats werd gemaakt voor een skatepark, wat ondertussen al veertien jaar geleden is. KPM cup is de eerste wedstrijd die hij dit jaar bijwoont, nadat hij omwille van een blessure zes weken niet heeft kunnen skaten. Hij doet jammer genoeg niet mee aan de wedstrijd, maar komt met volle overtuiging supporteren voor zijn vrienden. We vroegen hem of hij naast de wedstrijd nog iets wou zien op KPM cup en wees naar zijn T-shirt. Een trouwe hardcore fan van Evil Invaders, die later in de namiddag nog zouden optreden. Lucky Kevin!

 

Jeroen

Tussen alle drukte door hebben we toch een kans gekregen om Jeroen, een van de organisatoren, even apart te nemen. Op de dag van KPM cup wordt er dubbel zo hard gefeest, want dan werkt Jeroen precies een jaar voor de jeugddienst in Hasselt. Hij studeerde sociaal werk en was altijd al geïnteresseerd in skaten en muziek. Omdat je met skaten makkelijk je benen of armen kan breken, heeft hij uiteindelijk gekozen voor de muziek. Hoewel hij graag voor de jeugddienst werkt, wil hij zijn liefde voor muziek zo optimaal mogelijk benutten en begint hij op 17 mei als booker bij MOD. 

 

Laurens

We hebben ook even kunnen babbelen met niemand minder dan een van de vijf juryleden van KPM cup. Laurens vertelde dat hij zou letten op de moeilijkheidsgraad, de stijl en de uitvoering van het parcours van de deelnemers. Dus als je als deelnemer niet tevreden bent over het einderesultaat... he's the guy! Hoewel hij nu zelf niet meer mag skaten door een blessure aan zijn knieën, deelt hij nu graag zijn opgedane ervaring als jurylid. Toen we hem vroegen hoe hij zichzelf in één zin zou beschrijven, zei hij: "Iemand heel impulsief, het leven ten volle benutten".

 

Jan, Ferre, Arn en hondje Koby

Dit moet de Fantastic Four wel zijn. Jan komt samen met zijn zoontjes en hun hondje helemaal uit Neeroeteren, om de jongens te laten zien hoe de skatewereld er uitziet. Het opvallende vestje dat Jan aanheeft, is van een fanclub van de Noorse hardrockband Turbonegro. Iedere button is van een speciale plek waar hij is geweest of heeft hij geruild met een medefan. Ook zoontje Ferre is al fan. Oh ja, misschien een leuk weetje dat Ferre ons meegaf: "Koby verjaart wel, maar hij blijft klein!" Just so you know. 

 

Voor wie dit jaar KPM cup omwille van een zeer jammer excuus heeft moeten missen, kunnen we alleen maar zeggen: zorg dat je er volgend jaar bij bent! Er hangt een geweldige sfeer die zowel jong als oud weet te bekoren. Neem de uitdaging aan en skate volgend jaar mee? Of blijf je liever met de voetjes op de grond staan? Of misschien nog beter... dansen? Hang je liever rond in de chill ville? De meest geweldige personen vind je op KPM cup, mis ze volgend jaar dus zeker niet!     All new articles