Phatmark gaat opnieuw op zoek naar De Bestn vant Westn

Zestien West-Vlaamse rappers kunnen op zaterdag 29 september opnieuw de verbale handschoen opnemen. Dan organiseert Phatmark Collective vzw immers de vijfde editie van de rapbattle De Bestn vant Westn, die dit jaar opnieuw in de Magdalenazaal in Brugge plaatsvindt. 

De Bestn vant Westn is een freestyle battle met louter West-Vlaamse deelnemers en punchlines in hun eigen dialect. De inzet: die fraaie titel, een shiny beker en voor maar liefst 300 euro aan prijzen! MC Equal, Vorre, Low G en Siebrand wonnen de voorbije edities, telkens voor een bomvolle zaal streekgenoten. 

Wie dit jaar de geselecteerde bekvechters zijn, komen we pas enkele dagen op voorhand te weten, maar de jury is wel al bekend. Op deze jubileumeditie zullen Cfour, Vuulle Muulle, Connard, Koenda en Low G samen met het publiek beoordelen in welke kant de raakste klaps vallen. Letterlijk, want de rappers staan dit jaar voor het eerst in een echte boksring! Als juryleden zullen zij trouwens zelf ook even hun rapkunsten tonen. DJ Grazzhoppa is opnieuw de man achter de draaitafels en Jaja en Vorre zijn dit jaar de hosts die alles in goede banen moeten leiden.

Tickets voor dit unieke schouwspel zijn ook al te koop, via de website. Wie zelf wil deelnemen, kan op vrijdag 17 augustus een wildcard bemachtigen tijdens de rapbattle die voorafgaat aan het optreden van Grafgravers in Diksmuide. Ofwel schrijf je je vanaf 18 augustus gewoon in via www.debestnvantwestn.be!

 

Benieuwd naar wat je mag verwachten? Herbeleef hier nog even de finale van vorig jaar, tussen Low G en Siebrand.All new articles