CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Waarom je Derrick Carter niet mag missen in de Forty Five

Het is weer zover, het Truiense house label Play’house viert dit jaar zijn elfjarig bestaan. Naar goede gewoonte gaat hun verjaardagsfeest gepaard met gekende internationale gasten. Dit jaar is niemand minder dan house legende Derrick Carter van de partij. Net zoals vorig jaar is de Forty Five te Hasselt the place to be op zaterdag 9 april.

 

Funky house beats

Derrick Carter is zo wat de belichaming van de oorspronkelijke house muziek. Opgegroeid in Chicago - de bakermat van de house - weet hij iedereen aan het dansen te krijgen met zijn funky en opzwepende beats. Carter deelde al geregeld de draaitafels met DJ Sneak en Mark Farina, beide enorm bekend DJ’s in de house scene. Carter staat niet alleen bekend als zijn een DJ met uitstekende skills maar ook als een uitstekende remixer. Zo werkte hij al samen met onder andere Röyksopp en Human Leauge.

 

Carters Boiler Room verleden

Tijdens de officiële 'tribute to Frankie Knuckles' avond, georganiseerd door Boiler Room, was niemand minder dan Derrick Carter de headliner van dienst. Voor degenen die Frankie Knuckles niet kennen: hij was zowat de grondlegger van de house muziek in de jaren 80. Knuckles overleed op 31 maart 2014. Dit was echter niet zijn enige samenwerking met Boiler Room. Er staan meerdere sets van hem online, die je integraal op YouTube kan checken. Een mooie parameter waaruit we ongetwijfeld kunnen concluderen dat het een hete avond zal worden.

 

Derrick is niet alleen

Derrick Carter is niet de enige gast op het verjaardagfeestje van Play’house. Verder worden de pompende house beats verzorgd door Kong, die vooral bekend in de oren kan klinken van zijn wekelijkse zendtijd op Studio Brussel op zaterdagavond tussen 22u00 en 23u00. Daarnaast staat het jonge dj- duo Gewelt ook weer paraat. Zij werden vorige jaar nog 17de in de categorie 'Belgian DJ top 100' tijdens de Red Bull Elektropedia Awards, en werden met hun song 'Charity' genomineerd voor de categorie 'Best Song'. Ten slotte kan natuurlijk founding father van Play’house, deejay Krizz alias Chicago Habit niet aan dit feest ontbreken.

 

Play’house staat garant voor dik feestje

Play’house strikt al sinds jaar en dag gekende en internationale DJ’s voor hun events. Het lijstje is eindeloos: DJ Sneak, San Soda, Ian Pooley, Noir, Sam Divine, Mark Farina, Detroit Swindle en ga zo maar verder. Telkens opnieuw probeert het label te vernieuwen en house muziek te promoten. Zo opende het vorige zomer nog een pop-up club in het centrum van Sint-Truiden en organiseren ze dit jaar op zaterdag 28 mei het exclusief outdoor festival ‘LUST outdoor' in samenwerking met Taub Recordings.

 All new articles