CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

PLN8 staat voor luistersessies vol experimentele beats

Op woensdag 13 april namen LTGL en zijn vrienden de Muziekodroom opnieuw over voor de tweede editie van PLN8. Zoals ze zelf in het event beschreven, konden we op deze avond een kijkje gaan nemen in de keuken van Tangram Records. En ja, het muzikale menu krijgt van ons zeker drie sterren.
 

Infinity  

Bij onze aankomst was er nog niet veel volk, maar zo kregen wij de kans om heel de zaal van voren tot achteren te keuren. Zitzakken, selfmade houten zitmeubels en veel kussens. Er was duidelijk aan het comfort van de bezoekers gedacht. Ook zagen we bij het binnenwandelen niet één, maar twee ronde tafels met dj gear op. Eén bleek voor de dj-sets te zijn en de andere voor elektronische experimenten. In tegenstelling tot een typisch podium op een feestje, stonden de tafels hier opgesteld in het midden van de zaal. De afstand tussen dj en bezoeker werd zo wel heel klein. We have to admit: we waanden ons hierdoor een beetje op een Boiler Room sessie.

De keuze voor deze ongewone opstelling kwam er niet toevallig. “We hebben er bewust voor gekozen om geen podium te zetten.” vertelt Oddlaner van Up High Collective, “Iedereen zou dan naar één kant kijken, maar door onze opstelling staat iedereen meer door elkaar. Vandaar ook de ‘8’ in de naam van het event en in onze opstelling. Het staat echt voor die infinity die we de artiesten en de bezoekers geven. De bezoekers kunnen gaan en staan waar ze willen terwijl de dj’s oneindige vrijheid krijgen met hun muziek. Zij jammen dus eigenlijk gewoon wat. Niemand weet waar ze zullen uitkomen aangezien ze ter plekke improviseren.”
 


 

Luisteravond

Moodprint was de openener van de avond en werd erna afgelost door de mannen van Up High Collective. Zoals we van hen gewoon zijn, krijgen we veel ongewone beats te horen die telkens tot een knap geheel verwerkt worden. Terwijl het volk toestroomt wordt het ook steeds duidelijker dat PLN8 voor een luisteravond staat. Er werd niet gedanst, maar je merkte dat de bezoekers, al zittend en al liggend, ten volle van de muziek genoten. Op het einde van de avond werd er als afsluiter nog een dikke set neergelegd door LTGL en zijn vrienden Pippin en Bcote.

De drie jongens kennen elkaar vanop PXL-Music waar ze samen elektronica studeren. Het idee om PLN8 te organiseren komt dan ook van hen. “We zijn eigenlijk begonnen met gewoon luistersessies op elkaars kot te houden. Gewoon liggen, bijna niets zeggen en naar muziek luisteren. Toen dachten we dat het misschien wel cool zou zijn als we daar iets groters, iets officiëlers mee zouden kunnen doen. We wilden eens iets anders organiseren dan weer een gewoon feestje. Daar is het namelijk vaak zo dat de mensen echt veel verwachtingen hebben. Alsof je je als artiest aan bepaalde dingen moet houden zodat je aan die verwachtingen van het publiek voldoet. Wij houden gewoon meer van die vrijheid die we hier hebben. Het is dus echt de bedoeling dat mensen hier chill komen liggen, zoals wij op kot doen, om zonder verwachtingen naar muziek te luisteren.”
 


 


 

En de toekomst?

De avond vliegt voorbij en voor we het weten zit de tweede editie van PLN8 er weer op. Voordat we weer huiswaarts trokken, gingen we toch eens polsen of we meer van deze avonden mogen verwachten in de toekomst.  “We willen PLN8 sowieso blijven doen, gewoon om een beetje de andere kant van muziek te laten zien. We hebben al Beat By Beat, maar dat is meer educatief terwijl PLN8 meer experimenteel is. Ze zijn eigenlijk echt complementair aan elkaar.” vertelt Oddlaner ons, “We hebben het nu twee keer hier in Muziekodroom gedaan, vooral omdat Ashley (LTGL) met het idee kwam en hier sowieso al artist-in-residence is, en dat is telkens goed meegevallen. De connecties hebben we hier al en daarom willen we ook graag investeren in de Limburgse scene. We zullen PLN8 dus sowieso blijven doen.”

 

Als je er zelf niet kon bij zijn, kan je altijd nog nagenieten van deze experimentele muzikale avond.All new articles