CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Multitalent en -instrumentalist Pomrad komt met een nieuw album

Pomrad aka Adriaan Van de Velde is een jonge Antwerpse synth prodigy die barst van het talent. Niet helemaal verwonderlijk als je weet dat hij afgestudeerd is aan het conservatorium van Antwerpen en een breed scala aan instrumenten meester is, wat hij bewijst tijdens zijn live shows. Binnenkort komt zijn album uit op twee labels, On And On Records en Jakarta Records. Hij was een van headliners op de - very hyped - Belgische Boiler Room die plaatsvond op 7 april in het Atomium in Brussel. Wij stelden snel paar vragen aan Adriaan want wij waren zeer benieuwd naar deze 'prins van Belgische bass'.

 

Je hebt al 2 EP’s uitgebracht sinds 2012 en nu is het tijd voor een album. Wat betekent deze stap voor jou?

Ik denk dat dit, na twee jaar een beetje stil te hebben gelegen, een hele grote stap terug in de wereld is. Een album is in het algemeen veel zwaarder en groter. Daar kun je een veel groter verhaal rond maken. Het zijn ook meer nummers en het wordt volgens mij door de pers op een ander manier behandeld dan een ep.

 

Wat mogen wij precies verwachten van het album?

Het album bestaat uit 14 nummers waarvan ongeveer de helft instrumentaal is, met samples en mijn eigen (bewerkte) stem. De andere helft is met features van artiesten, vooral zangeressen. En ze zijn allemaal van Belgische bodem.

 

Hoe zijn die samenwerkingen tot stand gekomen?

Het zijn vooral mensen die ik een beetje ken. Zoals Steve Kashala die nu op ‘Rush Hour’ zingt. Ik heb met hem ooit in een groep gespeeld en er een persoonlijk project mee gedaan. Ik stuurde gewoon een mail met ‘Heb je zin om iets te doen samen?’, waar een aantal enthousiast op hebben gereageerd. Op het album staan onder andere Billie Bentein, die veel airplay krijgt op StuBru, en Sylvie Kreusch, de frontvrouw van Soldier’s Heart. Allemaal stuk voor stuk heel straffe vocalisten.

 

Je hebt een track van Selah Sue geremixt. Mogen we haar ook verwachten op je album of mag je dit nog niet prijgeven?

Jawel, het moet alleen nog bevestigd worden. Er zijn een paar nummers gemaakt met Selah Sue, waarvan één zo goed als zeker op het album zal staan.

 

Tijdens de live show treed je op als een trio. Blijft de samenstelling van Pomrad ongewijzigd?

Dat is de bedoeling. Ik hoop zoveel mogelijk met de band te doen. Maar het zal ook wel gebeuren dat ik terug alleen dingen ga uitproberen en even solo ga.

 

Als je een absolute carte blanche had, met welke artiest/vocalist zou je willen samenwerken?

Jamie Lidell heb ik ooit ontmoet en ik zou heel graag iets met hem willen maken. Verder zou Beyoncé ook straf zijn, maar dat is een droom van iedereen natuurlijk.

 

Wat brengt de toekomst voor jou na dit album?

Ik hoop vooral mezelf te blijven verbeteren. Mijn productie skills, mijn nummers en mijn ideeën nog verder te verfijnen. Een tweede album, nog een ep of een samenwerking met iemand is ook mogelijk. In het algemeen wil ik vooral muziek blijven maken die in mijn ogen beter is.

Je kan de eerste single van het nieuwe album van Pomrad gratis downloaden. Je kan De Boiler Room set altijd opnieuw bekijken.

 

 

 

 

 

 

 All new articles