CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 events die je niet mag missen op Record Store Day 2016

Op zaterdag 16 april vindt wereldwijd de negentiende editie van Record Store Day plaats. Dé dag van de vinyl junkie. Je kunt namelijk ongegeneerd en zelfs met trots jouw uitgebreide muzikale kennis en je passie voor zwart goud laten blijken. Kenners weten dat je vooral fysiek voorbereid moet zijn op een dagje intensief cratedigging. Een 60-tal onafhankelijke platenwinkels en labels in ons land worden extra in de verf gezet en dit doen ze aan de hand van verschillende activiteiten, party’s en speciale releases die in het teken staan van RSD. Chase schotelt je een selectie voor van wat je zeker niet mag missen.

 

Music Mania Gent x Vooruit x Democrazy

Music Mania zal in samenwerking met Democrazy een dag vol met gratis optredens organiseren tussen 10 uur en 21 uur. Je kunt een groot aantal Belgische acts gaan bekijken in de Vooruit Café waaronder Woodie Smalls en Spreej. Vanaf 22 uur trakteert niemand minder dan Lefto ons op een feest waar alleen met vinyl gedraaid zal worden met dj’s Antal (Rush Hour), Sassy J (RBMA) en Kong (StuBru). En voor middernacht kun je zelfs gratis binnen!

Sint-Pietersnieuwstraat 23 , 9000 Gent


CHEZ PIAS Brussel

In het kader van RSD zal het legendarische Belgische label PIAS (Play It Again Sam) een eigen platenwinkel en een concerthal openen in hartje Brussel. Er zullen een aantal exclusieve releases verkrijgbaar zijn van onder andere Balthazar, The Spectors en alomgeprezen band BAZART die ook zal optreden. Voor wie honger krijgt door alle muzikale impressies, is er een brunch voorzien door de buren van resto Humprey.

Sint Laurensstraat 36-38, 1000 Brussel

 


Doctor Vinyl Brussel x Bonnefooi

Zoals je ‘dé dj van de dj’s’ hebt, heb je ook ‘dé platenwinkel van de dj’s’ en dat is in Brussel ongetwijfeld Doctor Vinyl. Producers zoals Flume worden er regelmatig gespot. Als hij toevallig ‘in de buurt is’ (lees: op een festival in Nederland), neemt hij even de trein om alleen maar naar deze winkel te komen. Volgens uitbater Geert koopt hij dan een hoop ‘rare platen’. Wij kunnen al raden waar zijn speciale ‘Flume samples’ vandaan komen. Kortom, reden genoeg om langs te gaan bij Geert voor een namiddag vol met ‘love, cheap wine and nasty snacks’. Er zullen ook een aantal bevriende dj’s komen draaien. Hierna moet je zeker afzakken naar Bonnefooi (vanaf 16 uur) en je gekochte platen zelf afspelen op hun soundsystem. DJ-set van Onda Sonora is voorzien vanaf 22 uur.

Groot Eiland 1, 1000 Brussel en Steenstraat 8, 1000 BrusselGeorge and the Bear Genk

Ook in Limburg doen ze mee met RSD. Zo pakt de kersverse platenwinkel George and the Bear uit met een heuse weekendlange viering van de vinyl hoogdag. Beide dagen kun je genieten van een speciaal ontbijt en platenzoektocht tussendoor. Zaterdagnamiddag nemen vrouwen het in eigen handen met ‘Ladies behind the decks’, dj’s van de partij zijn Lady Lite en Alienna. Zondag laat Genkse held Kiani & his Legion ons kennismaken met platen uit zijn collectie.

Vennestraat 353, 3600 Genk

 


Vynilla Gent

Bij Vynilla in Gent gaan ze een stap verder en laten niet alleen optredens doorgaan op het trottoir voor de winkel maar sluiten ook nog eens de volledige straat af. Van dedication gesproken! Er komen vanaf 9u30 al acts optreden en je mag al namen verwachten zoals Amatorski, Namid en BRZZVLL. Plus een speciale mystery guest. Exciting! 

Sint-Kwintensberg 38, 9000 Gent

 All new articles