CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Steun de crowdfunding van Reggae.be en help hen zo aan een nieuwe site

De website Reggae.be is al bijna vijftien jaar de enige spreekbuis voor de Beljam reggae community. Reggaefans vinden er wekelijks nieuwe concert- en cd-besprekingen, uitgebreide interviews met zowel legendes als nieuw talent, en er is een complete reggae-agenda waarbij er ook heel regelmatig gratis tickets te scoren vallen. De site draait al die tijd al uitsluitend op vrijwilligers, maar nu wil men het technische luik professioneler gaan aanpakken. Dat kost echter veel geld en daarom is er onlangs een crowdfunding campagne in het leven geroepen.
 

 

Het spreekt voor zich dat een website van dit kaliber af en toe een technisch onderhoud nodig heeft. "Tot dusver konden we ons altijd beroepen op vrijwilligers voor de nodige en gewenste updates", zegt hoofdredacteur Tim Ianna ofte Jah Rebel. "Die hebben echter het nadeel dat ze wel eens iets laten liggen, of dat het er gewoon helemaal niet van komt. Om dit probleem te counteren, hebben we nu beslist om een professionele firma in te schakelen voor een volledig nieuwe start."

Er is in totaal 6.000 euro nodig en die centen hoopt de vzw achter de website gedeeltelijk op te halen bij de eigen bezoekers. "Onder meer Reggae Geel en de leden van onze vzw stortten al een bijdrage, waardoor het beoogde bedrag via de crowdfunding op 2.500 euro staat", legt Tim uit. "Dat bedrag hopen we ten laatste tegen eind juni te verzamelen, zodat we het festivalseizoen met een vernieuwde site kunnen ingaan."

Storten hoeft trouwens niet zomaar omdat je reggae en/of Reggae.be een warm toedraagt. Wie een bijdrage levert, kan een beloning in de vorm van stickers, buttons, boeken of zelfs een dub workshop claimen, afhankelijk van het gestorte bedrag. Storten kan al vanaf 5 euro op deze Generosity-website. Doen, want elk beetje helpt!All new articles