CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Sander Thys: “Ik wil met PUSH meer bieden dan gewoon een winkel”

Je kon er niet omheen, er was de jongste weken duidelijk iets gaande in de Hasselste skatescene. Uit het niets verschenen er steeds meer skaters met T-shirts met de bedrukking ‘PUSH’. Waar dat voor stond? Voor velen nog een vraag op dat moment, voor hen een weet. Uiteindelijk bleken het shirts te zijn van de nieuwe skateshop die op 4 juni zijn deuren zou openen. Wij zagen die opening als de ideale gelegenheid om eens een babbeltje te slaan met the boss himself, Sander Thys

 

Foto's door Laurens Thys, tekst door Katrien Borzée

 

Ik neem aan dat je als uitbater van een skatewinkel zelf al een tijd in de scene zit?

Al erg lang eigenlijk. Ik ben nu vierentwintig, maar skate al sinds mijn zevende. Eerst was dat in Genk, op het skatepark aan de Dieplaan, daarna hier in Hasselt aan het Kapermolenpark. Er waren vroeger twee groepen: een in Genk en een in Hasselt. Plots zijn we samengekomen, waardoor we nu eigenlijk één grote groep vormen. Als het mooi weer is, gaan we elke dag skaten.  

 

Hoe ben je dan ineens op het idee gekomen om een skateshop te openen?

Ik heb twee jaar als vliegtuigmecanicien bij S.A.B.C.A. gewerkt, maar ben toen gestopt omdat ik op zoek wou naar een andere job. Uiteindelijk ben ik tijdens die zoektocht op het idee gekomen om een skateshop te openen. Dit vooral omdat Skateshop Switch vorig jaar sloot. Ik kwam daar heel graag en miste zo'n plek. Ook de meeste skaters rondom mij hoorde ik klagen dat ze nu altijd naar Antwerpen moesten afreizen om materaal of kledij te gaan halen.
 


Hoelang ben je al met het project bezig?

Het is echt allemaal heel snel gegaan. In december heb ik mijn job opgezegd en eind maart ben ik al met PUSH begonnen. Begin april heb ik het contract van het pand getekend en ik ben vanaf day one beginnen werken om alles voor de zomer af te krijgen.

 

Is er nog meer PUSH-kleding in de maak? Want die T-shirts zijn dope!

Ik merk dat de kledij echt wel gehyped is. De stuks die ik nu heb, verkopen echt goed. Ik wil dan ook graag nog een aantal designs toevoegen. Mijn broer, Jasper Thys, is illustrator. Ik zou dus perfect met hem kunnen samenwerken om een volledige kledinglijn te maken.


Vanwaar de naam PUSH eigenlijk?

PUSH komt gewoon van het pushen bij het skaten, het afduwen. Je moet dus niet ver zoeken naar de betekenis. Het logo heb ik ook simpel gehouden. Dat heb ik samen met een vriend, Laurens Thys, gemaakt.

 

 

Kan je ons vertellen wat we mogen verwachten van jouw skateshop?

Ik wil met PUSH meer bieden dan gewoon een winkel. Als ik vroeger bijvoorbeeld Skateshop Switch binnenwandelde, was er altijd wel iemand van mijn vrienden aanwezig. Het was echt plezant om na school en in het weekend op zo'n plek terecht te kunnen. Je kon dan even praten met je vrienden, maar leerde ook weer nieuwe mensen kennen met wie je dan kon gaan skaten. We vormden na een tijd één grote vriendengroep. Zo’n dingen wil ik ook met PUSH creëren. 

 

Wat zijn jouw toekomstplannen nog?

Ik ga proberen om zoveel mogelijk evenementen te organiseren. Ik zou graag samenwerkingen aangaan met partyconcepten, maar ook met merken zoals Levi’s en Vans om skate contests te houden.  All new articles