CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Waarom je $oul’art niet mag missen op de Chase Bxl Launch

Op 9 mei vindt onze Brusselse Chase Launch plaats in VK concerts in Molenbeek. Met dit evenement willen we onze Brusselse community van urban storytellers officieel lanceren, en daar hoort natuurlijk een party bij. Naast de Londense grime MC Chipmunk is ook het Belgische hiphopcollectief $oul’art van de partij.
 

$oul'Art is een groep uit Mechelen en Vilvoorde, bestaande uit Martha, M13, Jazzy Bench, Zed en Sparrow. De ziel van deze muziekgroep bestaat uit hiphop, soul en echtheid. $oul’art is uniek in het Belgische hiphoplandschap en hieronder leggen we je uit waarom dat zo is.
 

Dit jaar wonnen ze de Rookie of the Year Award op de Vlaamse Rap Awards. Hiermee deden ze beter dan Daniël Busser, die tweede werd, en MC Equal die de derde plaats veroverde.
 

Hun eerste mixtape ‘$oul'Park: Love & Politics' brachten ze uit in het najaar van 2015. De track ‘Des Hauts Des Bas’ is een straf nummer en geeft je direct een uitgebreid beeld van het collectief. $oul'Art brengt zang en rap samen in het Nederlands, Frans en Engels. Hiermee willen ze zowel de taalgrens als internationale grenzen overschrijden. Tijdens hun pril bestaan slagen ze hier al in met optredens van Luik tot Antwerpen en van Brussel tot Amsterdam.
 

Martha, de zangeres van het collectief, vertolkte de hoofdrol in de film 'Black' van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah. De groep maakte ook twee nummers voor de soundtrack van de film.
 

Nu zijn ze terug in de studio gekropen om te werken aan de opvolger van ‘$oul'Park: Love & Politics’. Misschien brengen ze op onze Chase Launch enkele nieuwe nummers? Je kan dit natuurlijk enkel te weten komen als je op 9 mei afzakt naar VK concerts! Meer info vind je op de eventpagina.All new articles