Team Panini & Toxic Shock: een moshpit van metal en rap

Het samenwerkingsverband tussen Triggerfinger en Method Man is nog maar net verteerd en daar racet de volgende Belgische crossover track al richting onze trommelvliezen. En dat is geen understatement. 'Brainwash', de song die Team Panini samen met de Antwerpse band Toxic Shock maakte, is een nummer dat punk en trash metal combineert met een flinke dosis lyricaal geweld. Geen gerecycleerd materiaal zoals bij Triggerfinger, maar een gloednieuw nummer dat op en top Antwerps is. De track is dan ook niet zomaar een gimmick, maar is speciaal geschreven voor het evenement Walk This Way Revisited: Antwerp Judgment Night , dat op 23 januari plaatsvindt in muziekcentrum Trix in Antwerpen. Die avond wordt de dertigste verjaardag gevierd van het nummer 'Walk This Way', het liefdeskind van Run DMC en rockgroep Aerosmith.
 

Op Walk This Way Revisited slaan zes rock- en metalbands de handen in elkaar met hun hiphopevenbeelden, om zo hun hommage te brengen aan die iconische track uit 1976. Naast Team Panini staan ook Nomobs ​en Halve Neuro op het podium. Het resultaat wordt ook op een compilatiealbum uitgebracht en alle ticketkopers krijgen ineens een exemplaar van die cd mee, zodat ze die op weg naar huis door hun speakers kunnen knallen. Wij vroegen Panini om ons wat meer te vertellen over dit project.
 

De mensen die jou kennen, weten dat je een voorliefde hebt voor trash metal, hardcore ... Kortom: de hardere genres. Was het echt naar aanleiding van de verjaardag van 'Walk This Way' dat jullie dit nummer maakten, of spookte dit idee al langer door jouw hoofd?

Ik ben opgegroeid met metal en het blijft een van mijn grote liefdes. Dat heb ik inderdaad nooit onder stoelen of banken gestoken. Ik kocht vroeger op wekelijkse basis split 7"s en op de B-kant kreeg je dan meestal een totaal andere band en genre voorgeschoteld. Het was de perfecte manier om mijn muzikale horizon te verbreden en nieuwe artiesten te leren kennen. Toen wij vorig jaar zelf zo'n split 7" uitbrachten met Orphan Fairytale, naar aanleiding van Record Store Day, zijn we verder gaan denken. We hebben toen met Pieter (Toxic Shock, red.) de mogelijkheden al even bekeken. Zij zijn momenteel artist in residence in Trix en naar aanleiding van de dertigste verjaardag van 'Walk This Way' is de bal dan verder aan het rollen gegaan.
 

Ook andere artiesten zoals NoMobs en Halve Neuro zijn nu met rock- en metalbands de studio ingedoken. Voor de modale rapliefhebber lijken dit nogal rare combinaties en hetzelfde kan natuurlijk ook gezegd worden voor de rockers. Waarmee zou je hen overtuigen om toch naar 'Walk This Way Revisited' te komen?

Dertig jaar geleden werd er ook met argusogen gekeken naar die combinatie. Maar net wanneer stijlen overlappen, ontstaat er weer iets moois. Verandering van spijs doet eten, dus wie zijn oogkleppen wil afzetten, is op 23 januari meer dan welkom in Trix!

Voor tickets en meer info: trixonline.beAll new articles