The Get Down in 2016 op Netflix

Het succes van series rond hiphop zoals 'Power' en 'Empire' is Hollywood niet ontgaan. Netflix kwam recent niet alleen met een trailer voor 'The Crown' (over Queen Elizabeth II), maar ook met een gloednieuwe trailer voor de serie The Get Down.

Regisseur Baz Luhrmann zet zijn voltallige powerhouse aan schrijvers en designers in op dit muzikaal spektakel. Wie een simpele remake van 'Wild Style' (1983) verwacht en daar niet warm of koud van wordt, zal zich toch mogen verheugen. Luhrmann werkt al tien jaar aan dit episch drama over New York aan het einde van de jaren 70, met de creatieve scenes die daar zijn ontsproten en die tegenwoordig gemeengoed zijn geworden, zoals disco & Studio 54, CBGB’s punk en hiphop in al zijn facetten. “Ik ben geobsedeerd door het idee dat een stad op zijn allerlaagste punt, vergeten en half vernietigd, de broeihaard kon zijn voor zo veel creativiteit en originaliteit in muziek, kunst en cultuur” zei Luhrmannn februari 2015. 

Het grote verhaal zal verteld worden aan de hand van een groepje jongeren uit de Bronx die enkel hun verstand en elkaar hebben om te overleven in het koude New York. Woordspelletjes, geïmproviseerde discodanspasjes, spuitbussen en geen idee hebben waarmee ze bezig zijn: de perfecte cocktail voor een explosieve subcultuur die de hele wereld zou veroveren. 

In de hoofdrollen zullen we o.a. Jaden Smith (u kent hem wel, die Fresh Prince-telg), Shameir Moore (de hoofdrol in 'Dope'), Skylan Brooks ('The Inevitable Defeat of Mister and Pete'), en Giancarlo Esposito (fucking Gustavo in 'Breaking Bad') te zien krijgen. En Luhrmann brengt heel wat talent uit vorige projecten als 'Moulin Rouge!' en 'The Great Gatsby' mee. Maar waar wij nog het hardst om juichen: Grandmaster Flash springt mee in het project als adviseur en associate producer

En dan nu eerlijk: vermoedelijk maakten maar weinig echte hiphopfans een vreugdedansje toen ze de naam Baz Luhrmann zagen staan, net zo min als toen ze 50 cent in de regisseurskolom zagen verschijnen bij 'Power'. Maar we kunnen er niet om heen, Luhrmann staat bekend om zijn muzikale spektakels en het grote publiek zal het maar al te graag naar binnen schrokken. Wij vragen ons na deze trailer echter af hoe welkom zo'n dikke sprankel glitter over dit in se grimmige verhaal eigenlijk wel is. Laat ons hopen dat de invloed van de Grandmaster goed te voelen zal zijn, en dat een Australiër als Luhrmann voldoende afstand kan nemen om een eerlijk en representatief beeld neer te zetten van een van de meest pertinente episodes in de urban geschiedenis. En als dat niet zo is: laat dat spektakel maar losbarsten! Hoe gekker, hoe liever! Maar neem het dan wel met een dikke korrel zout.

Voorlopig is het nog even wachten op een officiële releasedatum. 
 

 All new articles