CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Hoe The Notorious B.I.G. weer tot leven gewekt wordt

Nee, Christopher Wallace, aka The Notorious B.I.G. is helaas niet uit de dood herrezen. Al moet je niet schrikken als hij binnenkort ergens op een podium verschijnt. De rapper krijgt een hologram, dat er net zo uitziet en even smooth beweegt als the one and only Notorious B.I.G.
 

ARHT Media, een bedrijf gespecialiseerd in hologrammen, kocht de digitale rechten op afbeeldingen van de rapper over. Dit is het officiële startschot van het tijdrovende proces om Biggie Smalls te recreëren. Hiervoor nemen ze alle bestaande footage door en praten ze met vrienden en familie van de hiphop-legende. Het hologram zal voor het eerst te zien zijn in de videoclip van de eerste single van het nieuwe album van Faith Evans, die in de zomer uitkomt.
 


Faith Evans was de vrouw van Biggie van 1994 tot zijn dood in 1997. De zangeres werkte jaren aan het album 'The King And I', dat ze eind september zal releasen. Op dit album zullen duetten te horen zijn tussen haar en Biggie zelf. De songs zullen afgewisseld worden door korte anekdotes, verteld door hemzelf of door de mensen die hem het beste kenden. The Notorious B.I.G. 2.0 gaat hoogstwaarschijnlijk mee op tour met Faith Evans en zal dus op enkele podia te bewonderen zijn.

Biggie is trouwens niet de eerste ster die vereeuwigd wordt door een levensechte computeranimatie. Whitney Houston, Michael Jackson en niemand minder dan zijn westside rivaal Tupac Shakur gingen hem voor. In 2012 werd het publiek op Coachella verrast toen Tupac samen met Snoop Dogg en Dr. Dre plots op het podium verscheen. 
 


Op 20 mei, Biggie’s 44ste verjaardag, herenigt Puff Daddy zijn Bad Boy Records family voor een eenmalig concert in Brooklyn. Puff Daddy zal optreden aan de zijde van artiesten zoals Mase, Lil Kim, French Montana en zelfs Jay Z. Fans hopen om dan al een sneak peek te krijgen op het hologram. We zullen zien...All new articles