Tien lokale hiphoptracks die je in 2015 zeker gecheckt moest hebben

2015 was een zeer goed jaar voor de lokale hiphopscene. Tien tracks kiezen uit al deze kwalitatieve releases, was dus allesbehalve a piece of cake. Toch deden we een poging en dus vind je hieronder een volkomen subjectief en onvolledig lijstje van lokale hiphoptracks die je dit jaar zeker niet mocht missen. We namen in dit lijstje zowel Nederlanstalige, Engelstalige als Franstalige hiphop op, maar natuurlijk zullen we heel wat goede artiesten vergeten zijn. Vandaar zeker nog eervolle vermeldingen voor: Froze, Lerr, Bird, Samoerai, NoMoBS, Stikstof, Baloji, L’or du commun, Red’Ang & Vermeire, Roméo Elvis, Buitlanderz, Josly Meso, Visionz, AMN, Nupstr, Soul’Art, Team Panini, Daniël Busser, Seba & Karma, Cj Calvin, Castro, Cappa, Netwerk en vele anderen!

Hopelijk maken zij het ons in 2016 nog wat moeilijker!  Hou ook in dit jaar Chase in de gaten voor een mooi overzichtje van ons lokale hiphoptalent.
 

Tourist LeMC - Koning Liefde
Kon natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, wat een boerenjaar was het dan ook voor Ristou, de stadstroubadour oftewel Johannes Faes. Hij bracht onlangs nog een deluxe versie uit van 'En Route', waarop hij laat horen dat hij ook live een topartiest is!
 

Woodie Smalls - Champion Sound
Ergens in mei 2015 liet een onbekende rapper uit Sint-Niklaas deze track op de wereld los. 'Champion Sound' was meteen een voltreffer en z'n debuutalbum 'Soft Parade' bracht diezelfde kwaliteit. 2016 belooft nog veel meer te brengen voor onze allereerste 'Chase Award'-winnaar!
 

La Smala - Vague à l'âme (prod. Killodream)
Deze groep jonge Brusselse rappers stonden tijdens de afgelopen festivalzomer op zowat alle grote podia. Van Couleur Café over Dour tot Les Ardentes, en ook hun Franse tour was een schot in de roos. In 2016 zetten Senamo, Rizla, F.L.O, Shawn-H, Seyté e Dj X-Men hun veroveringstocht gewoon verder, ga ze zeker eens uitchecken als je dat nog niet hebt gedaan.
 

Bringhim - Lil'Nigga
Deze Fashion Killa dropte dit jaar eindelijk zijn langverwachte debuutsingle 'Pocahontas'. Later dat jaar bracht hij ook nog enkele losse tracks uit binnen zijn 'BACK-A-LIVE series'-project waarvan deze 'Lil'Nigga' onze favoriet is. Je kon Bringhim natuurlijk ook aan het werk zien als Notorius in de film 'Black'! Binnenkort zeker meer van deze man.
 

Fatih - 1 Minuut Stilte
"Er is weer interesse in doordachte hiphop", vertelde Lefto enkele weken geleden in het Canvasprogramma 'De Afspraak'.  Rap met een boodschap zoals wij het graag hebben, dan kunnen we niet rond Fatih heen! Hopelijk laat hij ons in 2016 niet nog eens zo lang wachten op nieuw materiaal.
 

Baz, Don Luca, Roncha & JEF - Ach ja (prod Wits)
Uit hun labelcompilatie 'Bosbessen Marmalade' kwamen deze en nog enkele andere prima tracks. Wij kijken alvast uit naar hun tweede compilatiealbum, dat zeker aankomt in 2016. Bovendien wordt er in de wandelgangen van de hiphopscene stilletjes gefluisterd over een nieuwe Baz-release...
 

Safi & Spreej - Amai, Amai feat. Hef
Met hun derde album 'Trots' bleven Safi & Spreej ook in 2015, in sneltempo Vlaanderen en Nederland veroveren. Wat zal de toekomst nog brengen voor dit populaire duo? We houden je op de hoogte!
 

Akro - Memoire Vive
Deze zomer was hij nog te zien op menig festivalpdodia met z'n kompanen van Starflam, maar ook solo zat hij niet stil. Hij bracht eind november zijn vierde soloalbum, 'Quadrifolies', uit. Daaruit ook deze 'Memoire Vive', die ons even terugneemt in de tijd. 
 

Pepe - Horen, Zien & Zwijgen (prod. Jaber Boubakra)
Enkele weken terug liet Pepe ons weten dat zijn debuutalbum er nu eindelijk aankomt in 2016. Deze 'Horen, Zien & Zwijgen' belooft alvast veel goeds. Een banger van een beat met Pepe die ongelooflijk rauw en hongerig spit!
 

Grey - Ain't No Way (prod. Grey)
Will Michiels oftewel Grey beloofde ons een eerste mixtape dit jaar, maar voorlopig moeten we het nog met enkele losse tracks doen. Hopelijk komt dat wat grotere project eraan in 2016, want wij zijn fan. "Said ain't no way in hell, y'all stopping me"...dat zijn we zeker niet van plan! 


 All new articles