CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Belgisch streetwearlabel LOST IN THE WORLD gaat DIY-kant op in nieuw project

Was dit de Flair geweest, dan openden we dit artikel met een slagzin als ‘DIY is terug van weggeweest!’, aangezien DIY ooit wel al eens ergens in de mode zal geweest zijn. Gelukkig weten we bij Chase wel beter. Zo weten wij dat de beste kledingmerken niet inspelen op kleine modegrillen, maar vasthouden aan een eigen rode draad. Welnu, meet LOST IN THE WORLD!

Sinds dag één zijn we bij Chase grote supporters van dit Belgische kledingmerk, dat het geesteskind is van de 24-jarige student grafische vormgeving Davy Denduyver. Wat begon als een side project om het plotse verlies van zijn vader te verwerken, groeide al snel uit tot een internationaal statement over hoe je het negatieve in iets positiefs kan omzetten en hoe je jezelf in dat proces probeert te vinden.

Geïnspireerd door zijn achtergrond in de hardcore/punk-scene, was er altijd al een sterke DIY-vibe op te merken in de collecties van LITW. Met zijn nieuw project UPSIDE DOWN is Davy nu evenwel on a new level. Vintage basics en dagelijkse kledingstukken worden omgevormd tot unieke stuks door ze te bewerken met simpele materialen als spuitbussen, acrylverf en markers.

In samenwerking met het Engelse webshop-platform DEPOP zijn de eerste stuks - enkele jeans jassen en een paar All Stars - vanaf nu online te verkrijgen.

 

Foto’s: Tommy Mitchell
Art direction & styling: Davy Denduyver
Lookbook: Ceylan Sozucok

 

 

 

 

 

 

 All new articles