Vijf lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben

Ook in 2016 willen we je hier op Chase zo goed mogelijk op de hoogte houden van ons lokale hiphoptalent. En al zeggen we het zelf, het is alweer een mooie selectie geworden deze week. Bringhim liet de bioscoop even links liggen en dropt zijn bijdrage aan de sountrack van 'Black'. We komen hem zelfs tweemaal tegen in ons lijstje, aangezien hij ook de beat leverde aan de BURn mc's van Urban Woorden uit Leuven. Nog uit Leuven komen Petit Jean & Btrix ons verrassen met wat frisse, doordachte raps. Verder nog DVTCH NORRIS die vanuit het niets een bom van een track dropte en tot slot Ramzi en Blackson met het heerlijke 'C'est Du Bon'. Veel luisterplezier en wat ons betreft tot snel, want onze mailbox wordt wekelijks overstelpt met nieuwe lokale releases!

Tekst door Benjamin Evrard & Levi Taelman
 

Bringhim feat. Nixon - Chronology (prod. ICO)
Je kan hem nog steeds aan het werk zien als 'Notorious' in de kaskraker 'Black', maar ook op muzikaal vlak zit Bringhim niet stil. Hij is zeer hard aan het werken aan zijn debuutep 'The Fall' en laat met deze 'Chronology' alvast een voorsmaakje los op de wereld. Op dit nummer, dat deel uitmaakt van de soundtrack van 'Black', wordt hij bijgestaan door Nixon. Een heerlijk meeslepende, donkere track die geproducet is door ICO. Bringhim is wat ons betreft een van de meest veelbelovende rappers in de game.
 

Petit Jean & Btrix - Barema’s II (prod. Btrix)
Jan Asselberghs en Bram De Rynck gaan door het leven als Petit Jean en Btrix. Beiden zijn ze lid van het Leuvense hiphopcollectief Soundrascalz. 'Barema’s II' mocht deze week niet ontbreken in ons lijstje, omdat het een eerlijke en doordachte hiphoptrack van de bovenste plank is. Ze houden zich ook bezig met ‘slam poetry’ en dit merk je aan hun teksten. Btrix is overigens niet alleen een mc, maar ook een producer en deze track is dan ook een eigen productie. Een droge, cleane beat met de nodige synths; soms hoeft het niet meer te zijn. Gelukkig blijft het niet bij deze ene track. Petit Jean is momenteel bezig aan een soloalbum, waarbij Btrix dan de productie voor zijn rekening zal nemen. Later dit voorjaar zou Bram ook nog een beattape ‘Imperatief’ uitbrengen. Deze jongens zitten duidelijk niet stil en wij kunnen hen daar alleen maar dankbaar voor zijn!
 

BURn - LIT (prod. Bringhim)
Afgelopen vrijdag releaseten de BURn mc's hun allereerste mixtape 'LIT', wat staat voor 'Life In 3000'. Deze tape is het resultaat van het project 'BURn' in Leuven. Dit is een plek waar jonge rappers, zangers en breakdancers kunnen samenkomen om van elkaar te leren en af en toe een workshop te volgen. In deze eerste video zie je - in volgorde van verschijning - Young Zulu, Mar$, Lange B, Jay MNG, Dyce en Vinci aan het werk. Bringhim leverde de beat af, de video is gemaakt door Gilles Geek en geregisseerd door Harmony Benegusenga. De volledige mixtape, aan elkaar gemixt door Kris Putzeys ofte DJ Damented van The Mixfitz is gratis te downloaden.
 

Ramzi & Blackson - C'est Du Bon (prod. Majestro)
Om een productief en turbulent 2015 af te sluiten, dropten Ramzi en Blackson net voor de jaarwisseling nog deze video voor 'C'est du bon'. De track is bovendien helemaal gratis te downloaden. 2016 belooft een goed jaar te worden voor deze twee rappers en bij uitbreiding de rest van het A-Team, aangezien ze heel wat nieuwe stuff hebben opgenomen. Deze beat is van de hand van A-Team bezieler Majestro, die ons binnenkort trouwens een unieke blik achter de schermen van enkele hiphopstudio's gunt met een zelfgedraaide documentaire.
 

DVTCH NORRIS - Caught Up (prod. Rascal)
Finally! We kunnen de nieuwe single van DVTCH NORRIS door onze boxen knallen! First things first, even herhalen wat voor een grote meneer die DVTCH eigenlijk is. Fahad Seriki is een Antwerpse mc die als het ware met een mic geboren is. Hij speelde al in voorprogramma’s van o.a. J. Cole, Flatbush Zombies en Method Man, tourde door heel Europa samen met Coely en veroverde ook zijn plaatsje op de grotere Belgische festivals, zoals Dour en Couleur Café. Maar back to business nu. Een nieuwe track na een lange stilte, maar treuren doen we nu niet meer. "You put it on eleven’’, om even een quote uit Spinal Tap te gebruiken. Ook een shout-out naar de Duitse producer Rascal, die een heerlijk vuile new school beat in elkaar heeft gestoken. Match made in heaven. Meneer Seriki, bedankt voor de track, maar laat dat album nu maar snel volgen!All new articles