CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Vijf Chase-approved hangouts in Antwerpen

Na de Chase-approved hangouts in Brussel, BruggeHasselt en Gent, konden we Antwerpen natuurlijk niet vergeten. In grootsteden heb je duizend en een plaatsen om iets gaan drinken of eten en is het vaak lastig om een keuze te maken uit alle mogelijkheden. Daarom geven wij onze favoriete hotspots prijs én, lekker handig, ze zijn maar op enkele straten van elkaar verwijderd.

Tekst en foto's door Tara B.

 

8 tea 5

Als je afslaat bij de Nike store op de Meir kom je terecht in de Lange Klarenstraat, een klein, soms bijna vergeten straatje met skatewinkels. In de  hoek van de straat bevindt zich 8 tea 5, een gezellige zaak die bubble tea en cake serveert. Voor fotografieliefhebbers verkopen ze toestellen van lomography. Door de ligging trekken ze veel jongeren uit subculturen aan zoals bijvoorbeels hipsters en skaters. "In 1985 onstondt het fenomeen bubble tea in Azië, een koude thee met bubbles op basis van algen. Vandaar ook de naam eighty-five of 8 tea 5 " licht uitbater Ling-Ming Fan toe. Traditionele Aziaten zijn alvast fan van de theeën en komen met veel plezier terug naar de zaak. De theeën bestaan in verschillende smaken, zowel koud als warm te drinken, met of zonder melk. Naast thee hebben ze ook lekkere gebakken zoals bijvoorbeeld oreo cheese cake, red velvet of carrot cake. Voor zij die meer into cocktails zijn, die serveren ze daar het hele jaar door. Een moijto in de winter? Het kan! Ben je benieuwd naar de bubble tea's, haast je dan snel naar de zaak!

 

Korte Klarenstraat 15

 

Cuperus 

Drie straten verder bevindt zich de oudste koffie- en theezaak van Antwerpen, Cuperus. Je zou haast denken dat het de secret is van de Antwerpse studenten. De zaak ligt tussen de campus van KUL en UA. Naast jonge studenten komen er ook zelfstandigen om er te komen werken en senioren zijn er ook vaak te zien. "Wij willen een thuis zijn voor iedereen. Al onze producten zijn authentiek en traditioneel gemaakt. We hebben een rijke geschiedenis. Daarom zijn we zowel authentiek als traditioneel. We willen met de tijd mee gaan maar nooit vergeten waar Cuperus vandaan komt. Dat verklaart volgens mij ook waarom wij zo'n breed doelpubliek aantrekken.", vertelt medewerker Tim Willems ons. Naast koffie en thee aan democratische prijzen, kan je er ook genieten van een dagvers gebak: bananentaart, appeltaart, tiramisu,.... Cuperus is een gezellige plek die jong en oud verenigt, zeker een aanrader!

 

Sint-Katelijnevest 51

 

 

Nata Lisboa

Sinds enkele maanden is er een nieuwkomer in de Nationalestraat. Nata Lisboa is een typische Portugese bar net tegenover de Karel de Grote Hogeschool.Hun specialiteit is zonder twijfel de nata, een typisch Portugees gebak dat krokant vanbuiten is en lekker smeuïg vanbinnen. Daarnaast serveren ze ook traditionele soepen, salades en versgemaakte drankjes. De zaak is authentiek: de meeste ingrediënten komen rechtstreeks uit Portugal. Het enige nadeel is dat ze zaak al sluit rond 17u.

 

Nationalestraat 6

 

 

Maurice Coffee and knitwear

Verlang je naar een romantische setting waar je luxueuze koffie's kan drinken of uitgebreid kan lunchen of brunchen? Dan is Maurice' bar the place to be. Tv-persoonlijkheid Veronique Leysen startte niet zo lang geleden haar eigen bar/winkel op net onder de KBC boerentoren. Haar opa, Maurice, was altijd haar muze, hij is de reden dat ze haar handgemaakte wollen kledinglijn oprichtte, die ze achteraan in haar bar verkoopt. Haar opa is ook overal te zien in de zaak, samen met tallozen bloemen en planten ter decoratie. Wij proefden alvast een latte machiatto met honing en rozen - en geslaagd dat-ie was!

 

Schoenmarkt 35 

 

STAY boutique bar

Eerst winkelen en dan iets eten of drinken? Dat kan ook. Stay is een boetiek in de Nationalestraat die kleding en accesoires verkoopt. Na je winkeluitje kan je achteraan in de winkel rustig gaan zitten en iets bestellen om te eten. De meeste klanten verkiezen bagels maar de theeën met gebak vallen ook goed in de smaak. Stay organiseert ook regelmatig events. Zo is er binnenkort een cocktail sushi night. Dan kan je extra lang winkelen en genieten van je sushi en cocktail!

 

Nationalestraat 49
 

 

 

Lees ook:
Vijf Chase-approved hangouts in GentAll new articles