CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Vijf lokale hiphoptracks die je deze week gecheckt moet hebben

De gebeurtenissen in Brussel weerhouden onze lokale hiphopartiesten er niet van om volop nieuwe muziek te maken. Naar goede gewoonte blijven wij je op de hoogte houden van de beste releases van eigen bodem. In de lokale update van deze week: de nieuwe clip van het Luikse duo Vî'tchen & Cinsî en de jongste tracks van No Exp. en Bringhim. Maar ook het debuut van Grey en de eerste solotrack van Rita mag je niet gemist hebben!

 

Vî'tchen & Cinsî - Viande

De nieuwe formatie Vî'tchen & Cinsî dropte een nieuwe video ‘Viande’ als vervolg op hun track ‘Esprit en Marge’. Beide tracks staan op hun debuutalbum ‘Une couille dans l’pâté’. Binnenkort komt het duo ook met een nieuwe plaat ‘C’est dans l’four’. De voormalige mc’s van 100Crew en Bandapart werkten voor de clip samen met Egon Leonardi.
 

No Exp. - Bal Populaire

De West-Vlaamse rapper No Exp. dropte de eerste videoclip van z’n nieuwe album ‘Bal Populaire’. Voor de titeltrack van het nieuwe album spit de Brugse mc op de beats van Wally Nesta. ‘Bal Populaire’ werd gereleaset onder Damp Oord.

 

 

BRINGHIM - Pendulum

De nieuwste release van Bringhim is een feit. De track 'Pendulum' is terug te vinden op de ‘Young Phoenix - The Fall’ ep. Nu heeft de Antwerpse rapper ook een videoclip voor het nummer. Voor de clip die werd gereleaset bij het Vangarde Music label kon Bringhim rekenen op directors Evans & Crank.

 

TheColorGrey - Do the right thing

​Na de eerste track ‘All I Gotta Do’ heeft rapper en producer Grey nu ook de titeltrack 'Do The Right Thing' en de andere nummers van z’n ep gedropt. Op de ‘Do The Right Thing’ ep van de Antwerpenaar staan 6 tracks die werden gemixt door Niel Soetaert. Voor de artwork van de debuut ep kon Grey rekenen op Remy Ndow.

 

 

Rita - Niet Stressen

Rita werkte in het verleden als samen met Zed van Soul’Art voor de track ‘Arizona’ en met Scottie voor ‘Cellphone Off’. Na die collabs is de zangeres volop bezig geweest in de studio om haar eerste solotrack in te blikken onder ZwartWerk’Music. Net als de titel is ‘Niet Stressen’ de main message van de track. Hou haar zeker in de gaten, want binnekort verschijnen er nieuwe tracks van Rita.

 

Check ook:
Vijf lokale hiphoptracks die je vorige week moet gecheckt hebbenAll new articles