CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Vijf lokale hiphoptracks die je deze week moet gecheckt hebben

Het is donderdag, dus zijn we weer op afspraak om je te verblijden met de vijf hiphoptracks van eigen bodem die je deze week gecheckt moet hebben. Deze week in de aanbieding: de beloftevolle Shaka Shams en new stuff van SamoeraiFrankzinnig en The Grassroots Movement. Afsluiten doen we met de nieuwe track van het langverwachte nieuwe album van Castro.

 

Shaka Shams ft. Sal - Spectrum

De 16-jarige mc Shaka Shams staat aan het begin van een veelbelovende rapcarrière. De nieuwe track ‘Spectrum’ van de jonge rapper is een collab met de Antwerpse zangeres Sal. Met deze nieuwe release legt hij de verwachtingen voor de toekomst alvast hoog. Hou hem in de gaten!


 

The Grassroots Movement - Tijdelijk

Eind 2015 bracht The Grassroots Movement de eerste single ‘Bibliotheca’ uit. De band gaat verder op zijn elan met de release van de nieuwe track ‘Tijdelijk’, waarvoor ze samenwerkten met Chillow en Tom Vansteenkiste van Catharsis Production. Met de track bewijst The Grassroots Movement dat ze meer zijn dan een partyband.

 

 

Samoerai - Hemel & Hel (Cuts by Saimn-I)

De West-Vlaamse mc Samoerai heeft de tweede track van z’n ‘Versificoatie: Me Werkplekke EP’ gedropt. In ‘Hemel & Hel’ houdt Samoerai de maatschappij een spiegel voor. De cuts in de track zijn van de hand van Saimn-I. De main message van de track: “We zitten vast, gevangn tushn hemel en hel, e mensenleven is e last, wan we spelen e spel!", aldus Samoerai.

 

 

Frankzinnig (feat. Petit Jean) - Dynamo [prod. Btrix]

Iedere week dropt de Limburgse rapper Frankzinnig een track uit z’n nieuwe project ‘Nachtraaf’. Alle tracks van ‘Nachtraaf’ zijn geproducet en gemixt door Btrix. Net als voor de track ‘Dynamo’ deed Frankzinnig voor ‘Nachtraaf’ enkele collabs met Petit Jean.

 

 

Castro - Verkrachte Verandering

Het geduld van de fans van Castro wordt beloond. Als opvolger voor het album ‘Shokgolf’ dropte Castro z’n nieuwste album  ‘Antidepressiva’ onder Rauw & Onbesproken. De rapper die ook wel een van de grondleggers van de Vlaamse rap wordt genoemd releasete nu ook de video van z’n de track ‘Verkrachte Verandering’ dat op het nieuwe album staat. In verband met die langverwachte nieuwe release sprak Chase af met Castro om het een en ander uit te doeken te doen tijdens een uitgebreid interview.

 

 

Check ook:
Vijf lokale hiphoptracks die je vorige week gecheckt moet hebbenAll new articles