CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Vijf lokale hiphoptracks die je deze week moet gecheckt hebben

Hier zijn we weer met onze wekelijkse lokale hiphop update. Naar goede gewoonte lijsten we vijf nieuwe releases van lokale artiesten op die de moeite lonen. Zo ben je meteen weer op de hoogte van de beste nieuwe nummers van Belgische bodem. Onder andere Grey en het nieuwe duo ‘Farboy$’ dropten onlangs verse tracks. Daarnaast stelden Bench & Uuft hun debuutalbum voor met de track ‘Philosophy’. En tot slot moet je ook het jongste werk van Young B en No Exp. zeker checken!

 

 

Grey - Sins
De eerste video van Grey is een feit. Voor de track ‘Sins’ werkte Grey samen met Niel Soetaert die het opnemen, mixen en masteren voor z’n rekening nam. De clip is een productie van Anthony Nti. Hou Grey zeker in de gaten, want er komt meer nieuw materiaal aan.

 

Young B – Gordon Ramsay (Feat. Salah NoMoBS)
Young B lanceerde z’n nieuwe single Gordon Ramsay. De track is het resultaat van de eerste collab tussen hemzelf en de rapper Salah van het Antwerps collectief NoMoBS. Net als het temperament van Ramsay is de sfeer van de track agressief. Maar je kan er volgens Young B zeker ook van genieten.

 

Senpai Tourist x Yizza a.k.a. Farboy$ - Don't Know Me (Prod. By Senpai Tourist)
Farboy$ is een nieuw duo gevormd door Senpai Tourist en Yizza. De twee mc’s dropten net hun nieuwe ep onder HU Records, waarvan ‘Don’t Know Me’ de eerste track is. De ep probeert een serieuze boodschap over te brengen met een knipoog naar de Amerikaanse New-Skool.

 

No Exp. - Geweun geweune doen ft Chillow
Na 5 jaar wachten op nieuw materiaal is het eindelijk zover! No Exp. releaset binnenkort het album ‘Bal Populaire’ onder Damp Oord. Om de liefhebbers met een grote honger naar nieuw werk te sussen dropte No Exp. de track ‘Geweun Geweune Doen’, een collab met Chillow die ook de beats voor z’n rekening nam. Hét voorproefje van z’n nieuwe album!

 

Bench & Uuft - Philosophy 
In afwachting van de release van hun officiële debuutplaat dropten Bench & Uuft hun eerste video ‘Philosophy’. Voor de videoclip werkten de twee mc’s uit Ronse samen met Ivo Maes. Bovendien werd de hele clip opgenomen in hun hometown Ronse. Hou dit duo zeker in de gaten, want de release van hun debuut komt eraan!

 

Lees ook:
Zes lokale hiphoptracks die je vorige week gecheckt moet hebbenAll new articles