CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

5 tracks die van Netsky’s ‘3’ een écht topalbum maken

Met zijn nieuwste album '3' wil Netsky een breder en vooral nieuwer publiek bekoren. Maar is dat ook gelukt? Zijn eerdere releases 'Work It Out' en de zomerhit 'Rio' kennen we ondertussen allemaal al, maar wij selecteerden alvast 5 nummers die je kennis laten maken met de nieuwe sound van onze Belg en tegelijkertijd het album alle eer aan doen! Netsky heeft dan misschien wel wat afstand genomen van zijn roots, maar ze helemaal loslaten zal hij gelukkig nooit doen en daar zijn deze tracks het staalharde bewijs van.
 

Higher (feat. Jauz)

Deze had je waarschijnlijk al zien aankomen, dus daarom gooien we hem er als eerste tegenaan. Als we één ding niet hadden verwacht op zijn nieuwe plaat was het dit wel, een collab met de van L.A. afkomstige EDM producer Jauz. Het neemt enige tijd in beslag om hieraan te wennen, maar eens je aan de combinatie van deze twee heren gewend bent kan je gewoon niet anders dan toegeven wat voor een knalschijf dit is. Bereid je dus maar voor, want op de zomerfestivals gaan we zeker niet ontsnappen aan deze tune!


 

Forget What You Look Like (feat. Lowell)

Even lijkt het alsof we weer een catchy trap track te horen gaan krijgen zoals er vandaag al duizenden bestaan, maar uiteindelijk straalt het iets veel intrigerenders uit dan dat. In tegenstelling tot ‘Higher’ is het geen energieke dansplaats, maar een lichte track die een koele kalmte uitstraalt. En de vocals van Lowell zorgen voor de juiste tedere vibe die een nummer als dit nodig heeft.


 

TNT (feat. Chromeo)

“Ik wilde de geweldige feel good sfeer van Prince' muziek vastleggen, versmolten met sexy verses, een intro die aanvoelt zoals een jaren ’70 tv-show en een refrein dat je het gevoel geeft alsof je net terug bent van een geweldige date.” Zoals Boris het zelf mooi heeft verwoord geeft dit echt de complete samenvatting van deze geweldige track. Samen met de electro-funk vibe van Chromeo kan je je gewoon niet anders dan opgepept voelen na het luisteren van dit nummer. Netsky en Chromeo, een geweldige combinatie als je het ons vraagt!


 

Go 2

Volgens velen is deze toch wel één van de knallers op het album. Een tune met zeer veel variatie, daar waar het eerste deel je misschien terug doet denken aan het eerste album van Disclosure, wordt halverwege de knop omgedraaid en overgeschakeld op strakke liquid drum & bass. Wederom echt een chille en kalme tune waarbij ook de vocals weer een grote meerwaarde geven, die nét voor dat tikkeltje meer zorgen.


 

Bird Of Paradise

Zoals dikwijls wordt het beste meestal voor het laatste bewaard en dat is ook hier weer het geval. Het geweldig pianowerk alleen al! En naarmate de tune opbouwt worden de melodieën steeds beter. Je voelt al meteen de emotie en passie die in deze track zijn gestoken en net dat maakt hem zo goed. Het is ook één van de weinige nummers op het album waarbij er geen vocals te horen zijn, maar dat is een slimme keuze geweest.
 

Het is dus eens wat anders dat we van Netsky krijgen voorgeschoteld, maar hopelijk hebben wij jou met dit overzicht volledig overtuigd van zijn nieuwe sound!All new articles