CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Vijf verse selecties van Kenny Fresh

Kenny Fresh begon op zijn zeventiende te bloggen voor Bling47, leerde de finesses van de muziekindustrie door underground artiesten te promoten en concert tours te organiseren, en slaagde erin van zijn passie zijn beroep te maken. Acht jaar later is hij immers de baas van het Fresh Selects label (Equals, Iman Omari, SiR, Coultrain, Low Leaf, Mndsgn), heeft hij een eigen radioshow, Tight Songs, en krijgt hij schouderklopjes van het management van Kendrick Lamar. We vroegen hem om vijf artiesten te noemen die we volgens hem in de gaten moeten houden.

 

Kenny Fresh: Ik ben een beetje bevooroordeeld, want ik ga waarschijnlijk alleen praten over artiesten die ik zelf wil tekenen. Toen ik een blog had en ik ontdekte een fantastische artiest, dan wou ik die zo snel mogelijk aan de wereld voorstellen. Maar nu ik zelf een label heb, wil ik die tips liever voor mezelf houden tot ik ze zelf getekend heb. (lacht)
 

Kenny Fresh: Een artieste waar ik heel erg enthousiast over ben, is The Last Artful, Dodgr. Ze is afkomstig uit LA, maar ze woont hier in Portland nu. Ze is een geweldige rap-singer: als ze rapt, zingt ze en vice versa. En ze heeft echt een unieke stem!

 

Kenny Fresh: Dolphin kennen sommigen misschien al van de single 'Young Black Mind', maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. Hij heeft een back-catalogue van minstens vijftig platen waarvan er nog geen enkele officieel is uitgekomen; je hebt enkel bootleg tapes hier en daar. Er is een soort Grateful Dead cirkel ontstaan met mensen die zijn tapes uitwisselen, maar zijn nieuw materiaal is ook fantastisch. Met ons label hebben we het plan om veel van zijn oude releases uit te brengen.

 

Kenny Fresh: Via Rosa uit Chicago is ook het ontdekken waard. In mijn wekelijkse radioshow draai ik meestal net uitgekomen muziek, en zij wordt waarschijnlijk het meest gespeeld. Dit omdat ze zo divers is en bijna elke week een nieuwe song uitbrengt.

 

Kenny Fresh: Computer Jay & Orfeo komen allebei uit LA. Orfeo is een zanger die enkele jaren geleden een single uitbracht met Robin Hannibal. En Computer Jay is bekend als producer. Hij bouwt zijn eigen synthesizers en speelt in Dam-Funk’s band, Master Blaster. Hun meest recente release is een album met covers, 'Standards', maar ze hebben ook een nieuw project dat veelbelovend is.

 

Kenny Fresh: New Venusians zijn afkomstig uit Sydney, Australië. Ze worden begeleid door een jazzgitarist en ze werken met verschillende gastzangers op hun album. Aan dat project zijn we al een tijdje bezig en binnenkort volgt er een release op ons label.

 All new articles