CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Vlogger Alec Ness leert je een killer track maken met Ableton

Ben je altijd al gefascineerd geweest door de signature synths van Kaytranada of die heavy bass drums madness van Stwo? Maakt het begrip ‘MK dub’ deel uit van jouw jargon? Zweef je elke keer mee op orkestrale strings van Flume? Word je gehyped door de gedachte om op een dag zelf een killer track te producen? Vier keer een ja? Dan heb je gegarandeerd het volgende scenario al meegemaakt.

Vol moed open je jouw (ahem, gekraakte) versie van Ableton Live 9 (Suite zelfs, jawel, want je bent een echte) en je krijgt al spontaan de neiging om te wenen. Een ware horror al die features, kleurenpaletten op je scherm waar elke unicorn jaloers op zou zijn, duizenden knoppen waarop je loco kunt gaan, in te voegen audio effects poppen up en djeezes, hoeveel sporen kun je wel hebben? De wilde jungle die je bijna gaat betreden, jaagt jou schrik aan en je sluit braaf weer je venster af before this gets outta hand. "Ik probeer het later wel, na het bekijken van urenlange video's op YouTube word ik vast een pro - of zoiets." Yeah, right. Why you always lyiiinnn’?

Niet getreurd. Wij hebben bij Chase misschien wel de oplossing voor jou. Namelijk de zeer overzichtelijke en korte tutorials van Alec Ness over het (voornamelijk) producen van drums in Ableton (want daar begint het meestal mee), maar ook over effecten, clips, chainlist, sequencing en zo veel meer. En ze zijn helemaal gratis terug te vinden op YouTube! 

Alec Ness is een gecertifieerde Ableton trainer, lesgever en tevens een producer onder naam su na. Sinds kort brengt hij ook muziek uit onder een tweede moniker Alec Ness, zijn eigen naam dus. Branching out is altijd een goed idee wanneer je thuis bent in verschillende muzikale genres. Slimme jongen, die Alec.

Niet te uitgebreid, in duidelijke stappen en met een aangename stem geeft hij zijn tips, waarmee je in no time al je eerste stappen moeten kunnen zetten. Zo, droom gerust verder over hoe jij de nieuwe Diplo zal worden en vergeet ons bij Chase niet wanneer je jouw eerste banger op de wereld loslaat. All we need is somebody to lean on.

De tutorials van Alec Ness vind je hier:All new articles