CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Wat je op hiphopvlak moet weten over Dendermonde

Op woensdag 4 mei is er in Jeugdhuis Zenith de eerste editie van het event Turn Up, met live-acts van onder meer Yung Internet, Dvtch Norris en Bil-L en dj-sets van Faisal en Ephonk ft. MC Yeux & Fatburger. We vroegen aan Mitchell Galle - een mc die zelf uit Dendermonde afkomstig is en verantwoordelijk is voor de meest recente release uit Deiremonne - naar andere artiesten uit de Ros Beiaard stad die de moeite waard zijn. 

 

Nasta & NiZ - Roepen en stoefen

Nasta & NiZ worden door alle hiphopheads in Dendermonde zowat beschouwd als de godfathers van de lokale scene, en hadden in 2008 deze status in steen gekerfd na de release van hun cd 'BinnensteBuiten'. Ondertussen brengen ze zelf al een tijdje geen nieuwe muziek meer uit, maar focussen ze zich nu vooral op hun label Beatville. Jaren geleden kon je echter geen hiphopfeestje in onze streek organiseren zonder deze patres familias. Ze hebben ontelbare classics uitgebracht en deze track wordt door velen gezien als een favoriet uit hun oeuvre.

 

Bil-L - Weerslag

Nog zo'n lokale legende is Bil-L. Er was geen optreden van Nasta & Niz in "DMD" of deze man had ook een microfoon vast. Bil-L is echter wel nog volop bezig met het maken van nieuwe muziek en je kan hem volgen via Facebook of Soundcloud. We mogen ons dus binnenkort verwachten aan meerdere releases van deze getalenteerde mc, die zich vooral toespitst op rap met een hoog straatgehalte. Voor wie nog twijfelt: op 4 mei zal hij het voorprogramma verzorgen op Turn Up, dus dan kun je hem live aan het werk zien.

 

Simpel - Bovenmaats

Simpel wordt door vele Dendermondenaren gezien als een van de meest klassevolle mc's. Zijn sterke punt is vooral zijn lyrische weergave van persoonlijke problemen. Als geen ander slaagt Simpel erin om zijn gedachtegang over te brengen naar het publiek en daarbij aandacht te bewaren voor ingewikkeldere rijmschema's, zonder zichzelf uit het oog te verliezen. Hou hem in de gaten!

 

Beatville (Label van Nasta & NiZ)

Na vele succesvolle releases van Nasta & NiZ zelf, besloten ze enkele jaren geleden om zich meer te focussen op andere artiesten. Een van die artiesten kennen jullie ongetwijfeld al, en de andere zullen jullie in elk geval dit jaar leren kennen. Het label zelf werd gestart in 2008 en ondertussen hebben ze al een hele hoop verwezenlijkingen op hun naam staan.

 

Coely - Ain't Chasing Pavements

Coely behoeft geen voorstelling meer. Vorig jaar bracht ze haar show nog naar de mensen van Japan in Nagoya en dit jaar kunnen we haar gaan bewonderen op Pukkelpop. Onlangs was er een luistersessie in Dendermonde voor haar nieuwe album en ik kan jullie zeggen: be ready! Meer info hierover mogen we binnen enkele weken verwachten van de Beatvillains themselves.

 

DVTCH NORRIS - Caught Up

DVTCH NORRIS is de artiest waar het langst stil rond geweest is bij Beatville. Op vele liveshows hebben we hem gezien, maar zelf bracht hij weinig uit. Eerder dit jaar kwam daar verandering in en dit nummer is echt klasse! Er is duidelijk veel aandacht in de details gekropen bij deze release. Deze eerste single was ook de aankondiging van een ep die we later dit jaar mogen verwachten. 

 

We hebben het gevoel dat er in 2016 heel wat staat te gebeuren in Dendermonde en tot ver daarbuiten voor de mensen uit deze lijst. Elk van deze artiesten brengt zijn eigen stijl en doet dat zo ongelooflijk goed dat je er niet naast kan kijken. Als je wil zien hoe er gefeest wordt bij ons, kom dan op 4 mei zeker af naar JH Zenith (Otterstraat 58, Dendermonde)!
 

 

We vonden trouwens nog beelden terug van de Nasta & NiZ releaseparty van zes jaar geleden. Als je kijkt hoe het er in de zaal aan toegaat, begrijp je mijn kinderlijk enthousiasme. (On stage: Nasta, Niz, Bil-l en Blacki Blak.)All new articles