CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Jongeren doen eerste festivalervaring op tijdens We R Young

Iedereen heeft of had er een hekel aan: het vervelende gevoel wanneer je net niet oud genoeg bent om de festivalweide op te mogen. De zomer strijkt neer en je favoriete artiesten komen optreden, maar jij bent helaas gedwongen om thuis te blijven. Al moet je tegenwoordig niet meer zo lang wachten op die eerste festivalervaring. Afgelopen woensdag 4 mei organiseerde Stad Hasselt We R Young op het Kapermolenterrein. Alle twaalf- tot vijftienjarigen waren welkom om te genieten van een namiddag vol muziek, festivalfood en urban workshops. Jens van The Voice bracht het publiek in de festivalsfeer, waarna niemand minder dan Regi, de PartyShakerz en Jebroer de menigte deden dansen. Wij hadden echter vooral aandacht voor de vele workshops en randactiviteiten naast het podium. 

 

De jongens van Freshness gaven in samenwerking met Villa Basta, de workshop street- & breakdance. Ze gaven de beste tips and tricks om de coolste moves uit te halen. Wie kan dat nu beter dan de freshest dancers themselves? Sinds 2011 zet deze organisatie zich in voor de Limburgse hiphopscene. Jongeren krijgen een plek en de begeleiding om hun dancevibes los te schudden. Meerdere keren per week kan je de training joinen, die trouwens volledig open en gratis is.
 

Je kon ook alles leren over de kunst van graffiti. Van het gebruik van de juiste technieken tot het ontwerpen van een eigen masterpiece.
 

Wie liever zelf op het festivalpodium staat, kreeg alvast een inleiding in de deejay skills.  Wie weet schuilt hiertussen wel een van de toekomstige draaitafellegendes? 
 

Geen betere plek in de buurt om de eerste stappen in het skateboarden te nemen. We R Young vond namelijk plaats op het terrein waar de dag nadien minifestival-slash-skatecontest Kapermolencup (KPM Cup) plaatsvond.
 

Verder kon je ook nog je eigen totebag ontwerpen, een volledige make-over ondergaan of een tattoo laten zetten (een tijdelijke dan toch). En zoals het op een echt festival hoort, kon je natuurlijk ook lekker chillen in de Chill Ville. Een plek op het groene gras en een goede portie festivaleten, meer was er niet nodig om de festivalervaring te vervolledigen!All new articles