CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Welke artiesten mag je niet missen op Putrock 2016?

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei dendert Beringen op zijn grondvesten. Het festival Putrock zal voor de achtste keer plaatsvinden op het evenemententerrein aan de steenkoolmijn. Verwacht je aan stevige gitaren en drums van onder anderen The Subways en Truckfighters, dansplaatjes van Gunther D en Partyshakerz en harde beats met nog hardere lyrics van lokaal hiphoptalent. Onze Chaseredactie zal er ook aanwezig zijn en houdt je op de hoogte van alles wat er gebeurt aan de Beringse putten!

Dit zijn de vijf artiesten wiens optreden je volgens ons zeker niet mag missen. Check zeker de timetable om te weten wie waar en wanneer speelt!

Tourist LeMC

De Antwerpse stadstroubadour behoeft geen introductie meer. De Tourist verwierf het laatste jaar ook buiten de hiphopgrenzen enorme bekendheid. Op de Vlaamse Rap Awards viel hij maar liefst drie keer in de prijzen: voor Beste Artiest, Beste Release met het album ‘En Route’ en Beste Track met ‘Koning Liefde’. De ultieme kans om de enige echte Tourist LeMC aan het werk te zien!

 

Woodie Smalls

Ook het 19-jarige talent uit Sint-Niklaas moet haast niet meer voorgesteld worden. Woodie Smalls zal het podium in vuur en vlam zetten met zijn levendige beats en zijn geweldige flow. Op de Vlaamse Rap Awards won Woodie de prijs voor Beste Anderstalige Artiest. Hij won ook niet voor niets de Chase Award op de Red Bull Elektropedia Awards. Hij kreeg daar ook zilver in de categorie Breakthrough Artist en zijn album ‘Soft Parade’ kreeg brons voor beste album.

 

Lefto

Wie naar StuBru luistert, hoorde Lefto al vaak aan het werk achter de draaitafels. Of je zag hem aan het werk op een van de vele feestjes. Overal ter wereld bracht hij het publiek al aan het dansen, van Japan en Puerto Rico tot de VS. Zijn avontuurlijke sets zitten vol invloeden van Waalse jaren 90 hiphop, jazz, soul, elektronica … Zelfs Afrikaanse en Oosterse invloeden ontbreken niet! Lefto gaat immers in alle uithoeken van de wereld op zoek naar samples en neemt ons mee op een ‘reis naar het onbekende’.

 

Fresku

De Nederlands rapper Fresku bracht eind vorig jaar zijn derde album ‘Nooit Meer Terug’ uit. Met harde woorden, brute kracht en een snuifje humor bindt hij de strijd aan met zijn diepste demonen. Eén ding staat vast: zijn derde album is een van de meest besproken hiphopalbums in Nederland, omwille van zijn eerlijkheid. In zijn song 'Zo Doe Je Dat' geeft hij kritiek op de blanke suprematie in de muziekwereld. Maar ook in de rest van zijn songs schuwt hij het niet om zijn angsten te tonen.  ​

 

Roach

De Hasselaar Roach is een van de nieuwste namen in de Belgische hiphop. Zijn debuutalbum 'Infinite Probability Drive' kwam vorig jaar pas uit, niet veel later werd hij derde in limbomania. Zijn warme maar toch chille sounds en diepgaande Engelstalige lyrics doen ons afvragen wat hij nog allemaal in petto heeft. Een opkomend talent dat zeker de moeite waard is om te checken!All new articles