CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

Yeezy maakt mode voor post-apocalyptische planeetbewoners

Kanye did it again. Tijdens de meest gehypete albumrelease van het jaar (of allertijden?) liet de rapper-turned-fashion designer zijn derde Fashion Week-collectie zien aan de hele wereld. Duizenden toeschouwers zakten af naar de Madison Square Garden in Manhattan om het spektakel van (relatief) dichtbij te bewonderen.

De collectie toont een verderzetting van zijn typische stijl: oversized jassen en truien, met dropped-crotch broeken voor de mannen en biker shorts of leggings (hier en daar een bodysuit) voor de vrouwen. De onmisbare gaten en rafelige afwerkingen zijn er nog steeds, en dit seizoen maken ook geometrische vormen en patronen hun opwachting. Ze komen in atypische kleuren, zoals okergeel en hier en daar een felblauwe toets. Verrassend genoeg zijn nog meer kleuren te zien: roestkleurige tinten als vervolg op de vorige collectie, donkerbruin en beige, maar ook bordeaux en zelfs zilver. Laagjes zijn er meer dan ooit. Kanye gooit alles in de strijd; van sportbeha’s en kniekousen tot rolkragen en kuitlange bomberjacks. De korte leren jassen met schaapswollen afwerking zullen binnenkort ongetwijfeld het voluptueuze lijf van vrouwlief Kim K. sieren. Die zijn namelijk te zien in haar go-to kleurenpalet: zwart en nude.

You either love it or hate it, maar Kanye blijft zijn fashion-imperium dus uitbouwen. Zijn post-apocalyptische looks doen buitenaards aan, maar bevatten op een manier toch dé must-have items van het seizoen. Maar zijn Ye’s looks ook echt draagbaar? Is een basic trui aan de kat geven als krabspeeltje fashion te noemen? Gaan we dit jaar écht massaal wielrennersbroekjes dragen? Ga jij dit seizoen voor doorzichtig plastieken regenlaarsjes? Laat ons via de comments vooral weten wat jij ervan vindt!


 

 

Lees ook:
Vier kledingbrands die fair en stylish moeiteloos combinerenAll new articles