CHECK OUR AGENCY For all your social storytelling needs

YellowStraps x Le Motel over hun collaboratieve EP ‘Mellow’

In 2013 brachten YellowStraps & Le Motel hun eerste track 'Pollen' uit. Met succes, want ze werden uitgenodigd door Lefto om hun nummer live op Studio Brussel te brengen. Nadat ze hun tweede single 'Valium' uitbrachten werd het wat stil rond hun samenwerking en leek het alsof het bij die twee tracks zou blijven. Gelukkig hebben de jongens van YellowStraps en Le Motel toch de tijd gevonden om aan hun samenwerking een vervolg te breien. Op 21 oktober brachten ze hun collaboratieve EP 'Mellow' uit en wij stelden hen enkele vragen over hun project en hun toekomstplannen.

Lees de Engelstalige versie van dit interview op Into The Urban.
 

Twee jaar geleden brachten jullie al samen twee tracks uit namelijk 'Pollen' & 'Valium'. Is dit het geluid dat we zullen horen op Mellow?

Ja. Net zoals met 'Pollen' en 'Valium' zullen we gitaargeluiden met elektronische geluiden en zachte drums blijven mixen. Onze samenwerking is begonnen met die twee tracks maar ook andere tracks zoals 'Moa Fling' en 'Parcae Square' zijn een à twee jaar geleden geschreven.
 

Hoe is jullie geluid geëvolueerd sinds toen?

Het verschil is dat we nu nog meer interesse hebben in alle muziekgenres en dat we ook denken dat het mogelijk is om alle genres te mixen. We proberen creatiever te werk te gaan zonder onze unieke sound te verliezen. 
 

Hoe lang hebben jullie gewerkt aan de EP?

Ongeveer twee jaar geleden hebben we 'Pollen', de eerste single van de EP, uitgebracht maar enkele maanden later vertrok Fabien (Le Motel) op een rondreis door Canada en Zuid-Amerika. Wij hebben ons dan gewoon meer gefocust op YellowStraps en hebben ons gezamenlijk project even in de koelkast gestoken. Wanneer Fabien terug was, zijn we meteen opnieuw beginnen samen te werken om uiteindelijk 'Mellow' te kunnen afleveren. Al bij al heeft het ongeveer twee jaar geduurd om het project af te werken.
 

Fabian, tijdens die rondreis heb je enkele geluiden uit de natuur opgenomen. Zijn die te horen op deze EP?

Zeker en vast. Ik heb enkele van die geluiden verwerkt in een paar tracks op de EP omdat het net die meerwaarde gaf die we nodig hadden om een nog beter en uniek geluid te creëren.
 


Jullie zijn al heel lang vrienden. Waarom heeft het zo lang geduurd om een gezamenlijk project te maken?

We zijn al ongeveer vijftien jaar vrienden maar het heeft zo lang geduurd omdat we de perfecte geluiden en de perfecte vibe wilden hebben voor dit project. Dat klinkt misschien een tikkeltje perfectionistisch, maar net daarom zijn we zo trots op het eindproduct.
 

Maakt het feit dat jullie al zolang vrienden zijn samenwerken makkelijker of juist moeilijker?

Veel makkelijker. We kennen elkaars sterke en zwakke punten en we kennen elkaars smaak heel goed. Dat maakt het heel gemakkelijk om samen te werken, zeker als je aan een zeer unieke sound wil werken zoals wij.
 

Wat kunnen we verwachten van YellowStraps en Le Motel in de toekomst?

Dat staat nog niet vast maar we zijn er vrij zeker van dat we nog vaak zullen samenwerken en wie weet ligt er nog een gezamenlijk project in het verschiet.
 

YellowStraps & Le Motel treden op vrijdag 11 december op tijdens het Glimps Festival in Gent. All new articles